ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ραγκούσης για Αμβρόσιο: Το πρόβλημα δεν είναι οι γκέι Μητροπολίτες, αλλά οι ακροδεξιοί

Ραγκούσης για Αμβρόσιο: Το πρόβλημα δεν είναι οι γκέι Μητροπολίτες, αλλά οι ακροδεξιοί

Καυστικό σχόλιο

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του «Κινήματος Αλλαγής» Γιάννης Ραγκούσης βρέθηκε στο στόχαστρο της Ελλαδικής Εκκλησίας, όταν είχε δηλώσει ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες. Τότε, τον περασμένο Οκτώβριο, η ιεραρχία είχε στείλει εξώδικο στον πολιτικό ζητώντας να πει ονόματα, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα του έκανε αγωγή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, επέμενε στις θέσεις του και μετά το εξώδικο, όπως είχε πει και σε συνέντευξη που είχε δώσει στο thebest.gr (δείτε εδώ)

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε στο twitter:

Η διοίκηση της Εκκλησίας με απείλησε με αγωγή-που δεν έχει ασκηθεί ακόμη-όταν είπα ότι υπάρχουν γκέι Μητροπολίτες(κι αυτό δεν είναι πρόβλημα).

Το πρόβλημα στην Εκκλησία είναι ότι υπάρχουν ακροδεξιοί Μητροπολίτες και ο μισθός τους δεν μπορεί να επιβαρύνει τους φορολογούμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Ραγκούσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Antivirus», κάλεσε την Εκκλησία να μπει μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των πολιτών με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» τόνισε.

Σχόλια

Ειδήσεις