Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ η άφιξη των 114 μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας - Πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι-Ποια η τύχη τους-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ η άφιξη των 114 μεταναστών στ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Καταπονημένοι και πεινασμένοι, έφθασαν στο νέο λιμάνι

Καταπονημένοι και πεινασμένοι, έφθασαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για 114 Πακιστανούς -μόνο άντρες, όχι μικρά παιδιά και γυναίκες- που περισυνελέγησαν προχθές, από το φορτηγό πλοίο Cacliarda με σημαία Μάλτας. Εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών. Σήμερα, Τετάρτη, γύρω στις 8.30 το πρωί, έφθασαν στο νέο λιμάνι και εκεί τους περίμεναν οι άνθρωποι του ΟΛΠΑ και μια  υγειονομική μονάδα, ώστε να τους γίνουν οι πρώτες εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ του thebest.gr

 

Ξυπόλητοι και ταλαιπωρημένοι οι 113 μετανάστες του ακυβέρνητου σκάφους που εντοπίστηκε στο Ιόνιο-Έφθασαν στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Καταπονημένοι, κάποιοι κουτσαίνοντας και κάποιοι άλλοι βήχωντας, δέχτηκαν με χαρά ένα σάντουιτς και ότι άλλο ήθελαν ώστε να νοιώσουν καλύτερα.

Επι τόπου ήταν τόσο ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο οποίος συντόνιζε τις κινήσεις, με ευαισθησία προς το δράμα αυτών των ανθρώπων, αλλά και αντιδήμαρχοι της Πάτρας. Οι οποίοι τώρα αναμένεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής να προωθηθούν προς κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Επιχείρηση διάσωσης εκατόν δεκατεσσάρων (114) προσφύγων επιβαινόντων, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, από λέμβο η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση, δυτικά της ν. Παξών, πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό προσφύγων, στην θαλάσσια περιοχή 32 ν.μ. δυτικά ν. Παξών.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., δεσμεύτηκαν τα παραπλέοντα πλοία M/T “GAGLIARDA” σημαίας Μάλτας, M/V “SIGNAL PUMA” σημαίας Μάλτας και M/V “SHILLIG” σημαίας Γιβραλτάρ προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Ν. και απέπλευσαν δυο (02) σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το “GAGLIARDA” με τη συνδρομή των έτερων δύο πλοίων, προέβη τελικώς στον εντοπισμό της λέμβου και έπειτα στην ασφαλή μετεπιβίβαση των εκατόν δεκατεσσάρων (114) επιβαινόντων.

Το M/V GAGLIARDA κατέπλευσε πρωϊνές ώρες σήμερα στο λιμένα Πάτρας όπου αποβίβασε ασφαλώς τους διασωθέντες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις