Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κώστας Αξιώτης: Ο Πατρινός σεφ της βραβευμένης ψαροταβέρνας "Δημοριρί" μας αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του

Κώστας Αξιώτης: Ο Πατρινός σεφ της βραβε...

Τα γούστα των Πατρινών και οι ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις

Με πολύχρονη εμπειρία στην μαγειρική, ο Κώστας Αξιώτης, είναι η "ψυχή" της κουζίνας του Δημοριρί, δημιουργώντας πιάτα ψαροφαγίας - και όχι μόνο- που έχουν αγαπαπηθεί από τους Πατρινούς. Μιλάει στο thebest.gr για την μεγάλη του αγάπη την μαγειρική, την ελληνική κουζίνα, τα γαστριμαργικά γούστα των πατρινών και την πρόσφατη βράβευση του Δημοριρί, ως καλύτερη ψαροταβέρνα της Πελοποννήσου.

Πότε και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική από πολύ μικρή ηλικία. Η μυρωδιά του φαγητού που ετοίμαζε η γιαγιά μου ήταν η πρώτη αφορμή για να ασχοληθώ με την μαγειρική. Στην αρχή ξεκίνησε σαν χόμπι να μαγειρεύω στο σπίτι για φίλους όπου όπως έλεγαν τους άφηνα τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην πορεία ξεδιπλώθηκε το ταλέντο μου και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά.
Τι κάνει κάποιον να ξεχωρίσει στη δουλειά όπως εσείς;
Θα πρέπει πρώτα να του αρέσει αυτό που κάνει, να το αγαπάει και να αφοσιωθεί στο επάγγελμα. Η μαγειρική είναι απέραντη και κάθε μέρα μαθαίνεις και πειραματίζεσαι σε καινούριες γεύσεις και καινούρια υλικά. Τέλος πρέπει να πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου.
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της δική σας μαγειρικής;
Προσπαθώ να συνδυάσω την παραδοσιακή με την νέα κουζίνα και να την παρουσιάσω όσο πιο μοντέρνα γίνεται. Επίσης να βρίσκω τα καλύτερα υλικά, τα πιο φρέσκα να κάνω δικούς μου συνδυασμούς για να έχω τα καλύτερα γευστικά αποτελέσματα. Προσπαθώ όσο είναι δυνατό να χρησιμοποιώ προϊόντα εποχής (φρούτα, λαχανικά, ψάρια).
Τι θεωρείτε σαν ειδικός ένα καλό φαγητό;
Καλό φαγητό μπορεί να είναι ένα δύσκολο πιάτο με ακριβά υλικά, αλλά εξίσου καλό μπορεί να είναι και ένα απλό πιάτο με υλικά χαμηλού κόστους. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις άψογη γεύση και σε απλά πιάτα και όχι μόνο σε δύσκολα και εξεζητημένα.
Τι κάνει την Ελληνική κουζίνα να ξεχωρίζει;
Η χρήση των φρέσκων λαχανικών και φυσικά το ελαιόλαδο αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα γευστικά όπλα της Ελληνικής κουζίνας. Στη χώρα μας βρίσκεις φρέσκα βιολογικά προϊόντα που δίνουν ένα απλό τόνο γεύσης στη μαγειρική. Θα έλεγα η Ελληνική κουζίνα έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητά της στη διεθνοποιημένη μαγειρική κάτι πολύ δύσκολο στις μέρες μας.
Αλήθεια οι Πατρινοί ξέρουν από καλό φαγητό και που μπορούν να σας βρουν;
Οι Πατρινοί όχι απλά ξέρουν από καλό φαγητό αλλά συνεχώς αναζητούν καινούριες γεύσεις για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο τους. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω στο Ακταίο Ρίου στο εστιατόριο Δημοριρί στην επιχείρηση των κυρίων Τάκη Βέρρα και Θεόδωρου Ζησιμόπουλου με τους οποίους η συνεργασία μας είναι άψογη. Πρόσφατα βραβευτήκαμε ως το καλύτερο εστιατόριο στο είδος μας στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight