Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα καταδίκης της τρόικας και του μνημονίου"

"Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα καταδίκ...
Ρουμελιώτη Πέπη

Του Γιάννη Λύχρου

Θέλω να ευχαριστήσω τους 7600 Αχαιούς που τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θέλω να τους βεβαιώσω ότι, όπως και πριν τις εκλογές έτσι και μετά, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ανάμεσά τους, στους δύσκολους αγώνες που έρχονται.

Πανελλαδικά, αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τα αποτελέσματα των εκλογών, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της τρόικας και του μνημονίου, παρόλο που ήταν κατώτερα των απαιτήσεων. Επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την αποχή, ονομάζοντάς την «ψήφο ανοχής», αποσιωπώντας το γεγονός ότι, έχασε το 48% όσων την ψήφισαν το 2009. Παρουσιάζεται δε «αποφασισμένη» να συνεχίσει την αδιέξοδη και καταστροφική για την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας πολιτική της.

Από την άλλη μεριά, η φραστική, δήθεν αντιμνημονιακή, πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπόρεσε να ξεγελάσει τον κόσμο, που επίσης την τιμώρησε με απώλεια  του 25% των ψήφων πανελλαδικά.

Στην Δυτική Ελλάδα αμφότερα τα κόμματα, Πασοκ και ΝΔ, έχασαν το 35% των ψήφων τους συγκριτικά με τις εκλογές του 2009.

Η Ριζοσπαστική και Ανανεωτική Αριστερά, δυστυχώς, βρέθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Πολυδιασπασμένη σε δύο και τρία κομμάτια, δεν κατάφερε να αποτελέσει αξιόλογο πόλο αντίστασης στις πολιτικές της τρόικας και του μνημονίου. Η εμμονή σε ζητήματα, κατά τη γνώμη μου δευτερεύοντα, που χωρίζουν και όχι σε ζητήματα που ενώνουν, προκαλεί την απογοήτευση και την αποστροφή της κοινωνίας.

Παράλληλα, στρέφει ένα σημαντικό πλήθος αγνών αγωνιστών, στην ακίνδυνη για το σύστημα αγκαλιά των διασπαστών του λαϊκού και εργατικού κινήματος, οι οποίοι μεταθέτουν την όποια λύση των προβλημάτων στην εποχή που θα αναβιώσει το ιστορικά αποτυχημένο σοβιετικό σύστημα διακυβέρνησης, αν και όταν αυτό συμβεί είτε μόνο στην Ελλάδα, είτε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διαφαινόμενη επιμονή της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς, στις τρέχουσες πολιτικές πρακτικές και επιλογές, δεν επιτρέπουν δυστυχώς αισιοδοξία για την δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα επιτρέψουν στο άμεσο μέλλον τον σχηματισμό του ανατρεπτικού κινήματος, που έχουν ανάγκη η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας και ιδιαίτερα η νεολαία, για να αντισταθούν και να αποτρέψουν τον μεσαίωνα όπου μας οδηγούν.

Αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα, να αλλάξουν πολλά στις διασπαστικές νοοτροπίες των ρευμάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, να απομονωθούν οι προσωπικές πολιτικές και να συντονιστεί το βήμα με τα κινήματα που γέννιουνται σε ολόκληρη την Ευρώπη.Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστώ με τις ελάχιστες προσωπικές μου δυνάμεις.

Γιάννης Λύχρος, Πνευμονολόγος

Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις