Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Γερμανοί τιμωρούν την Μέρκελ σύμφωνα με τα exit polls

Οι Γερμανοί τιμωρούν την Μέρκελ σύμφωνα ...

Ήττα του CDU σε δύο από τα τρία κρατίδια

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ ηττήθηκε σε δύο από τα τρία κρατίδια όπου διεξήχθησαν σήμερα, Κυριακή 13 Μαρτίου, οι τοπικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls που μεταδίδονται από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Την ίδια στιγμή, το λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει από 10% έως 23% στις τρεις ψηφοφορίες.

Οι εκλογές της Κυριακής είχαν μεγάλη βαρύτητα, καθώς οι Γερμανοί ψηφοφόροι έκριναν την στάση της Μέρκελ στο προσφυγικό. Η γραμμή των ανοιχτών συνόρων που έχει ακολουθήσει η Μέρκελ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων, αλλά και βουλευτών του κόμματός της (CDU).

Ήδη από το καλοκαίρι του 2015, σειρά δημοσκοπήσεων έδειχναν το CDU να πέφτει σε ποσοστά, μια εξέλιξη που συνδέθηκε άμεσα με το προσφυγικό. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι στις εκλογές της Κυριακής θα παρατηρηθεί άνοδος στα ποσοστά του αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

Την ίδια περίοδο η ίδια είχε αποκτήσει το όνομα της «μητέρας των προσφύγων», ενώ είχε γίνει το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME.

Η υποχώρηση της CDU έγινε αισθητή στις ψηφοφορίες στη Βάδη-Βιρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, στη Σαξονία-Ανχαλτ, η CDU παραμένει πρώτη δύναμη, όμως η AfD λαμβάνει ένα εντυπωσιακό 21,5% των ψήφων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις