Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ταινία "Μικρή Άρκτος" με την Πατρινή ηθοποιό Σοφία Γεωργοβασίλη ταξιδεύει σε Φεστιβάλ στο εξωτερικό

Η ταινία "Μικρή Άρκτος" με την...

Θα προβληθεί στο νεοσύστατο Hellas Film Box στο Βερολίνο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ

Έχοντας κάνει πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχοντας προβληθεί στο πλαίσιο του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η νέα αξιόλογη ελληνική ταινία με τίτλο “Μικρή Άρκτος” σε σκηνοθεσία της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει βόρεια και συμμετέχει σε δύο ακόμα φεστιβάλ.

Η αρχή γίνεται στο νεοσύστατο Hellas Film Box (21-24/1), που διοργανώνεται για 1η φορά στο Βερολίνο από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Στόχος του φεστιβάλ είναι να (ανα)δείξει το νέο ελληνικό σινεμά και την κινηματογραφική ποικιλλομορφία της χώρας στο εξωτερικό. Η «Μικρή Άρκτος» δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρωτοβουλία και προβάλλεται στις 23/01, διεκδικώντας το βραβείο του τμήματος New Vision, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η 3η ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου συμμετέχει και στο 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία (29/1 - 08/2), στο τμήμα New Roster, (Νέες Φωνές). Ανάμεσα σε ταινίες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα, η “Μικρή Άρκτος” προβάλλεται στις 2, 3 και 4/2, συστήνοντας μία παράδοξη ερωτική ιστορία με φόντο μία ασπρόμαυρη Αθήνα.

Η «Μικρή Άρκτος» όπου πρωταγωνιστεί η Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Σοφία Γεωργοβασίλη, ο Γιάννης Κοκιασμένος και η Διώνη Κουρτάκη, θα βγει στις Αθηναϊκές αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.

Σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών, προσπαθώντας να καταλάβει τί πήγε λάθος.

Μία σειρά από υποκειμενικά μονοπλάνα, σε έναν πειραματισμό της κινηματογραφικής γλώσσας, αποκαλύπτουν την προσπάθεια δύο ανθρώπων να αγαπηθούν σε μία σχέση που η αλήθεια καταστρέφει τα πάντα.

*Το φιλμ είναι ασπρόμαυρο και η διάρκεια του 86 λεπτά.

Όπως είχε γράψει σε ανάρτηση του το flix.gr (απ' όπου η κάτω φωτ.), η «Μικρή Αρκτος» είναι η 3η μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου, μετά το «Ένα Τραγούδι δεν Φτάνει» του 2003 και το «Ο Ανίβας Προ των Πυλών» του 2011. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ταινία βασισμένη στο «Φοράει Κοστούμι» - το διήγημα που έδωσε και τον τίτλο στο ομότιτλο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2013 - με μηδαμινό προϋπολογισμό αλλά τεράστια αποθέματα ανάγκης για να γίνει εδώ και τώρα, με οποιονδήποτε τρόπο, με δύο ηθοποιούς και στο κέντρο της ένα κινηματογραφικό πείραμα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας των γυρισμάτων μετατρέποντάς τα σε μια πραγματική εμπειρία.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture