Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tην Τετάρτη στο Πολύεδρο ο Μιχάλης Μακρόπουλος με «Το δέντρο του Ιούδα»

Tην Τετάρτη στο Πολύεδρο ο Μιχάλης Μακρό...

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

Αυτή την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, οι εκδόσεις «Κίχλη» και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μακρόπουλου «Το δέντρο του Ιούδα».

Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του Πολύεδρου και θα παραστεί και ο ίδιος ο συγγραφέας. Θα μιλήσουν η Ειρήνη Μπόμπολη, φιλόλογος, και ο Σταύρος Τσιτσιρίδης, καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με το στόρι του μυθιστορήματος, ο Ηλίας, ένας άνθρωπος που έχει χάσει τα πάντα -δουλειά, οικογένεια-, στα πενήντα τρία του χρόνια φεύγει από την Αθήνα και επιστρέφει στο χωριό του, το Δελβινάκι ψηλά στο Πωγώνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη έξω από το χωριό, η εξιχνίαση του φόνου γίνεται για τον ήρωα έμμονη ιδέα, ένας σκοπός που γεμίζει το ψυχικό του κενό και τον άδειο χρόνο.

Με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο της ορεινής Ηπείρου, που αφήνει το αποτύπωμά του στη λιτή, αδρά ποιητική γλώσσα, στο απέριττο ύφος της αφήγησης, αλλά και στο ήθος των χαρακτήρων, ξετυλίγεται ο μίτος μιας ιστορίας φιλίας και προδοσίας που καταλήγει στη λύτρωση με τον ερχομό της άνοιξης.

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο.

Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.).

Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και τα βιβλία για παιδιά: "Ο Μάρκος και η περίεργη εφεύρεση του καθηγητή Στρφτ", Καστανιώτης 2005, "Το καρναβάλι των θαυμάτων και των τεράτων", Φίλιππος Νάκας/"Chroma Musika", 2008, "Το παιδί μες στη βαλίτσα", Πατάκης, 2013. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.).

Η εφημερίδα Καθημερινή χαρακτήρισε το μυθιστόρημα του Μιχάλη Μακρόπουλου «Το Δέντρο του Ιούδα» ως «το “νουάρ” της Ηπείρου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture