Δείτε ΦΩΤΟ από τη χθεσινή κινητοποιηση
Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν στον αγώνα τους ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας όχι μόνο σε βάρος των αγροτών αλλά συνολικά της κοινωνίας, εμφανίστηκαν χθες οι αγρότες της Ηλείας.
Στις πρώτες – χωρίς τρακτέρ – κινητοποιήσεις στον Πύργο από τα μέλη της ΟΑΣΗ, θέλησαν με συμβολικούς αποκλεισμούς στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και στη ΔΟΥ Πύργου, να στείλουν μήνυμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου που οδηγούν στον αφανισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.
Οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στον κόμβο Αγ. Γεωργίου της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών φορέων από την τοπική κοινωνία.
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί, αρχικά στον κόμβο Αγ. Γεωργίου, υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Λίγο αργότερα αποφασίστηκε να αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, για δέκα λεπτά, ενώ το επόμενο βήμα τους ήταν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη ΔΟΥ Πύργου.
Έτσι όταν έφυγαν από τον κόμβο Αγ. Γεωργίου με τα οχήματά τους και όχι με τρακτέρ, οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς τη Εφορεία, όπου και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα και πανό και στη συνέχεια – πάντα υπό την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας – απέκλεισαν την είσοδο της ΔΟΥ Πύργου.
Λίγο αργότερα αποχώρησαν για να κινηθούν και πάλι προς τον κόμβο Αγ. Γεωργίου.
Η ΟΑΣΗ δεν έχει προγραμματίσει κάποια άλλη κινητοποίηση και προετοιμάζεται πλέον να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο της ΠΑΣΥ, στη Λάρισα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










