Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλανδρίτσα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην ημερίδα ιππικής αντοχής – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Χαλανδρίτσα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η σ...

Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο της 14ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας

Στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου συνεργασίας «I.C.E. – Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μία νέα Οικονομία», στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 που διαχειρίζεται η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας και της υλοποίησης του τουριστικού πακέτου με τίτλο «14η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας», ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΠΠΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ» που διοργανώθηκε από το Δήμο Ερυμάνθου και τη «Σχολή Ιππασίας Πατρών», την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στη Χαλανδρίτσα

Η συμμετοχή στο σεμινάριο ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη των διοργανωτών, την παρουσίαση έκανε ο προϊστάμενος της ΠΕΔ κ. Θόδωρος Καμπέρος και την παρακολούθησαν ιππείς και αμαζόνες από τον Ιππικούς Ομίλους των Νομών Αχαΐας & Ηλείας, καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές ιππασίας ή απλά φίλοι του αθλήματος.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου της Ιππικής Αντοχής ήταν η κυρία Έφη Κουτσάφτη, αθλήτρια μεγάλου βεληνεκούς του αθλήματος της Ιππικής Αντοχής.

Η Έφη Κουτσάφτη, είναι πανελληνιονίκης στην Ιππική Αντοχή, με διακρίσεις και καλά πλασαρίσματα σε διεθνείς αγώνες. Υπήρξε μέλος της ομάδας Ιππικής Αντοχής του Σεΐχη του Ντουμπάι Αλ Μακτούμ και είναι η πρώτη Ελληνίδα που εκπροσώπησε την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες Ιππικής Αντοχής!

Το άθλημα της Ιππικής Αντοχής είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άθλημα που δοκιμάζει την ικανότητα του ιππέα να χειρίζεται με ασφάλεια την αντοχή και υγεία του αλόγου του εναντίον των ατραπών, της απόστασης, του κλίματος, του εδάφους και του χρόνου και είναι ένα ιδανικό άθλημα για την ελληνική ύπαιθρο. Μίλησαν επίσης ο κ. Γρηγόρης Κοντοδήμος, φυσιοθεραπευτής και αθλητικός ψυχολόγος και η κ. Αλεξάνδρα Σακελλαρίου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ο Γρηγόρης και η Αλεξάνδρα δραστηριοποιούνται μαζί στην ομάδα Θεραπευτικής Ιππασίας Αχαΐας που μετράει ήδη δύο ανερχόμενους αθλητές ΑμεΑ.

 

Η ημερίδα έκλεισε με το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου, μια ενδεικτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής απόστασης 10 χιλιομέτρων. Στη διαδρομή συμμετείχαν ιππείς και αμαζόνες από τον Ιππικό Όμιλο Πύργου "Ίφιτος" και τη Σχολή Ιππασίας Πατρών, καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές ιππασίας από διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Τη διαδρομή άνοιξαν ανεξάρτητοι ιππείς από το Δήμου Ερυμάνθου και από Ν. Ηλείας με άλογα φυλής Πηνείας, Κρήτης και Κορώνης, τους διάσημους ελληνικούς πλαγιοτροχαστές!

Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Ερυμάνθου και την κυρία Αλεξάνδρα Σακελλαρίου, ιδιοκτήτρια της Σχολής Ιππασίας Πατρών για την άρτια διοργάνωση και για το όμορφο αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Έφη Κουτσάφτη, στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε όλους τους αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις