Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Hλεία: Tα πρωτεία στις γυναίκες εκλογείς

Hλεία: Tα πρωτεία στις γυναίκες εκλογείς

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε χθες στην δημοσιότητα τια αναλυτικές καταστάσεις με τους εκλογείς για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου και την αναθεώρηση που έγινε οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στους καταλόγους ανέρχονται στις 179.848, αριθμός μειωμένος συγκριτικά με τους καταλόγους του 2009( Ευρωεκλογές, Εθνικές εκλογές) αφού πέρυσι το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν 180.414( άνδρες 89.395, γυναίκες 91.019).

Και φέτος οι γυναίκες εκλογείς είναι περισσότερες συγκεκριμένα φτάνουν τις 90.671 ενώ οι άνδρες εκλογείς είναι 89.177. Ένα ακόμα στοιχείο είναι οι νέοι εκλογείς για πρώτη φορά εκλογικό δικαίωμα αποκτούν 2.066 νέοι από τους οποίους οι 1.080 είναι άνδρες και οι 986 γυναίκες, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης δικαίωμα ψήφου αποκτούν οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών μιας και στα εκλογικά κέντρα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 60 ψηφοφόροι. Επίσης από τα συγκριτικά στοιχεία του υπουργείου (περίοδος 2004-2010) με τις αναθεωρήσεις των εκλογικών καταλόγων φαίνεται μια μείωση των εκλογέων στο νομό που ξεπερνούν τις 2000 ανά εκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις