Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ: "Να σταλεί μύνημα καταδίκης στην πολιτική που κατατρέχει τα λαϊκά στρώματα"

ΚΚΕ: "Να σταλεί μύνημα καταδίκης στ...

Κάλεσμα στο λαό για στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν τις "αντιλαϊκές" πολιτικές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης εξέδωσε το ΚΚΕ, με την οποία καλεί το λαό να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στις εκλογές του Νοέμβρη χρειάζεται να εκφραστεί σαφές μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που κατατρέχει τα λαϊκά στρώματα. Μήνυμα που δε δέχεται βολικών για το σύστημα παρερμηνειών το βράδυ των εκλογών.

Ξεκάθαρο μήνυμα θα σταλεί μόνο με ψήφο στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να πάθουν «νίλα» στις εκλογές στις 7/11.

Με αυτή τη θέληση η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνεται πλατιά στο λαό και στη νεολαία, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και στα χωριά σε όλη την Αχαΐα.

Στα χωριά των Καλαβρύτων περιοδεύουν κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον υποψήφιο δήμαρχο  Καλαβρύτων Β. Ασπρούλια. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ερυμάνθου Γ. Τσουμπρής και Δυτ, Αχαΐας Α. Θανόπουλος οργώνουν την περιοχή με τα κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μιλούν σε όλα τα χωριά των δήμων.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εργαζόμενων και των λαϊκών ανθρώπων. Εκφράζεται πιο αποφασιστικά η θέληση
να ενισχυθούν οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ, από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που δέχονται από μηχανισμούς των δύο κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Την Κυριακή 3/10 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, μίλησαν στην Κουνινά σε συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή. Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι υπάρχει φως στο τούνελ είναι ψευδέστατες, οι υποσχέσεις για ενίσχυση των πιο αδυνάτων στο μέλλον είναι προεκλογική εξαπάτηση. Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα βάρβαρα μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα πήρε για να ισχύουν για πάντα. Η κατάσταση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινώνεται διαρκώς και δεν πρόκειται να αλλάξει με όποια ψίχουλα δοθούν στο μέλλον για τους πιο εξαθλιωμένους.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό.

Έρχονται νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, στη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία, "πράσινοι" και κάθε άλλης μορφής φόροι, περικόπτονται ακόμα περισσότερο οι κοινωνικές δαπάνες, μειώνονται παραπέρα οι μισθοί και οι συντάξεις, αυξάνονται τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά κλιμακώνεται η επίθεση στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Ο λαός μπορεί να σταματήσει τα χειρότερα που διαρκώς θα φέρνει η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, μόνο αν υψώσει το ανάστημά του, με την πάλη του και την ψήφο του. Τώρα κοινό μέτωπο λαϊκής πάλης και δράσης κατά της νέας φοροεπιδρομής, υπερψήφιση στις εκλογές των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».

Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται:

-Τρίτη 5/10, ομιλία στα Σύνορα με ομιλητές τον Κ. Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας και το Ν. Καραθανασόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη.

-Τετάρτη 6/10, ομιλία στον Αγ. Βασίλη, θα μιλήσει ο Κ. Πελετίδης

-Πέμπτη 7/10. Στο Βλατερό, θα μιλήσει ο Χ. Τσαντής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

-Παρασκευή 8/10, μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

-Σάββατο 9/10, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Θα μιλήσουν ο Ν. Καραθανασόπουλος και ο Β. Ασπρούλιας υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις