Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όποιος προλαβαίνει κάνει τον οδηγό στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα - Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα έχουν αύριο εργαζόμενοι

Πάτρα: Όποιος προλαβαίνει κάνει τον οδηγό στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα - Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα έχουν αύριο εργαζόμενοι

Στις 11 το πρωί

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή θα έχουν στις 11 το πρωί της Πέμπτης 28/5/15, το Σωματείο εργαζομένων στο ΓΚΝΠ 'Άγιος Ανδρέας" και  φορείς του Νομού , για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής σύσκεψης φορέων που είχε συγκαλέσει το Σωματείο.

Το ραντεβού ορίστηκε  μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του  Προέδρου του  Σωματείου Κώστα Πετρόπουλου με τον υπουργό Υγείας.

"Σ΄ αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ενημέρωσε τον Υπουργό και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο από τις ελλείψεις οδηγών, κάνοντάς του συγκεκριμένη πρόταση, στην κατεύθυνση της μόνιμης επίλυσης του σχετικού προβλήματος που ταλαιπωρεί καθημερινά το νοσοκομείο και ιδιαιτέρως τους ασθενείς.

Στη προαναφερόμενη συνάντηση, εκτός από το Σωματείο μας, θα συμμετάσχουν οι Διοικητές της 6ης Υ.Πε και του Νοσοκομείου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγ Αλεξόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού μας, οι Δήμαρχοι Πατρέων-Δυτ. Αχαϊας και Ερυμάνθου και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η έλλειψη οδηγών

Σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών το Σωματείο με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι το πρόβλημα συνεχίστηκε και τις τελευταίες ημέρες

Επανερχόμενοι στις παρεμβάσεις μας, για την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο από την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΔΗΓΩΝ, σας γνωρίζουμε ότι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και σήμερα Δευτέρα 25 Μαίου 2015 δεν υπήρξαν Οδηγοί, είχαμε και πάλι ακάλυπτες βάρδιες και τα σχετικά καθήκοντα συνέχισαν να  τα εκτελούν περιστασιακά και με άγχος ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής, οι Διευθυντές  κλπ άλλοι Εργαζόμενοι, άλλων ειδικοτήτων.

Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζει  να υφίσταται  και σήμερα,  παρά τις πάμπολλες καταγγελίες και παρεμβάσεις μας, καταγγελίες και  παρεμβάσεις που γίνονται όχι μόνον το τελευταίο  χρονικό διάστημα αλλά επί έναν ολόκληρο χρόνο, από τότε δηλ  που συνεχίζει να υπάρχει και να διαιωνίζεται το συγκεκριμένο αυτό πρόβλημα  και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του  2014  και αυτό  το επισημαίνουμε για να καταδείξουμε ότι οι καταγγελίες  μας και οι παρεμβάσεις  μας δεν απορρέουν  από αντιπολιτευτικές διαθέσεις, όπως αρέσκονται διάφοροι δημοσιογραφικοί κύκλοι να λένε, αλλά από το έντονο  ενδιαφέρον μας, το άγχος και την αγωνία εξεύρεσης λύσης στην διεκδίκηση  μας, για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί αφάνταστα την λειτουργία  του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως τους Ασθενείς.

Προς αυτήν την κατεύθυνση  είναι ενταγμένες και οι πάμπολλες άλλες παρεμβάσεις μας προς την νέα ηγεσία της 6ης Υ.Πε, όπου πριν λίγες ημέρες κάναμε και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και σήμερα στον υπουργό υγείας κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζητήσαμε και θα ξαναζητήσουμε μόνιμη λύση στη συνάντηση που θα έχουμε μαζί του την ερχόμενη Πέμπτη". Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συνεπώς στηρίζουμε και  επιμένουμε ότι:

- Δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, ένας Διοικητής, ένας Υποδιοικητής, ένας Διευθυντής κλπ, που εκτελούν  αυτά τα καθήκοντα σήμερα στο Νοσοκομείο, να κάνουν χρέη οδηγών. Άλλη είναι η αποστολή τους και γι αυτό, αυτή η σπέκουλα, αυτή η ανοχή και αυτός ο εφησυχασμός θα πρέπει να σταματήσει.

- Δεν μπορούν  να οδηγούν τα αυτοκίνητα του Δημοσίου οποιοσδήποτε Δημόσιος Υπάλληλος, βάσει των κείμενων διατάξεων, ούτε να εκτελούν υπηρεσίες του Δημοσίου με τα ιδιωτικά τους Αυτοκίνητα.

- Το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν το διαχειρίζεται το Σωματείο αλλά η Διοίκησή του, η οποία όμως δεν έχει απεριόριστες δικαιοδοσίες. Δεν μπορεί και δεν είναι στις αρμοδιότητές της η μετακίνηση οδηγών από τα Κέντρα Υγείας ( αρμοδιότητα Υ.Πε), ούτε από το ΕΚΑΒ (αρμοδιότητα Υπουργείου) και εν πάσει περιπτώσει στο πρόβλημα των οδηγών, οριστική λύση μπορεί  να δώσει μόνον το Υπουργείο, που οφείλει Άμεσα να επαναφέρει το τμήμα των οδηγών στα Νοσοκομεία, όπως ήταν πριν από τις απαράδεκτες διαδικασίες της διαθεσιμότητας αυτού  του κλάδου από την προηγούμενη συγκυβέρνηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Κίνδυνος να μείνουν νηστικοί οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Πάτρα:Τραγελαφικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας-Μέλη της Διοίκησης μεταφέρουν με ΙΧ το φαγητό των ασθενών ενώ τα αίματα πάνε για έλεγχο με...ταξί!


Ακάλυπτες βάρδιες και ανυπαρξία οδηγών στο Περιφερειακό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"

 

 

Ειδήσεις