Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Εκδήλωση στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή...

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητή και συμπολίτη των Πατρών Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του Τμήματος αλλά και εμπνευστής και συνιδρυτής του ΙΤΥ (νυν ΙΤΥΕ «Διόφαντος»).

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και τίμησαν με την παρουσία τους συνάδελφοι, μαθητές και φίλοι του εκλιπόντος, μέλη του Πανεπιστημίου αλλά και συμπολίτες μας, προλόγισε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Για το έργο και την προσωπικότητά του εκλιπόντος καθηγητή μίλησαν: ο Ηλ. Χούστης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Purdue ΗΠΑ, με θέμα: «Στη Θύμηση του Θεόδωρου Σ. Παπαθεοδώρου» και η Ελ. Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: «Ο Θόδωρος σαν δάσκαλος».

*Ο διακεκριμένος καθηγητής έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2012 σε ηλικία 67 ετών. Είχε γεννηθεί στην Πάτρα και υπηρέτησε σε διάφορες ακαδημαϊκές θέσεις στις ΗΠΑ. Από το 1984 ήταν Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Τμήματος (από το 2005).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις