Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεσολόγγι: παρουσίαση θέσεων από Αναγνωστόπουλο με πολύ κόσμο

Μεσολόγγι: παρουσίαση θέσεων από Αναγνωσ...

Παρών και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ

Τις αρχές και θέσεις του συνδυασμού του για τις επερχόμενες εκλογές παρουσίασε σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο ο δήμαρχος του Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Βασική μας φιλοσοφία η διεκδίκηση είπε ο δήμαρχος, παρουσιάζοντας επτά βασικούς άξονες για την επόμενη τετραετία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και τις Οινιάδες, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Τορουνίδη, αλλά και άλλων στελεχών και μελών του κόμματος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος που εμφανίζεται ενισχυμένος μετά και την αποχώρηση Ψαράκη και την μεγάλη δυστοκία που υπάρχει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος του.

Δημιουργία βασικών υποδομών

Πρώτος άξονας, όπως είπε ο δήμαρχος η διεκδίκηση σε σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της δημόσιας γης στο Μεσολόγγι για τη δημιουργία βασικών υποδομών που σήμερα λείπουν.

Ακόμη, η αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, η ανασυγκρότηση  του φυσικού  πλούτου της περιοχής, ώστε να αποτελεί μια ασφαλή και διαρκή βάση της οικονομικής ανάπτυξης. Όπως είπε, «Ήδη ως δημοτική αρχή είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να πετύχουμε με την συνεργασία των συναδέλφων δημάρχων του Αιτωλικού και των Οινιάδων την ένταξη της περιοχής μας στο Leader Αλιείας και έτσι άμεσα θα διατεθούν 4,5 εκ. ευρώ για αναπτυξιακές δράσεις. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο ο δήμος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο χωρίς κηδεμόνες…»

Πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά

Άλλες προτεραιότητες, η ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νέου δήμου, ώστε να καταστεί πρότυπο πάρκο πολυθεματικού τουρισμού, η ουσιαστική στήριξη των αδυνάτων, η αξιοποίηση όλως των χρηματοδοτικών εργαλείων για την οριστική επίλυση ζητημάτων όπως η αποχέτευση, η συμβολή του δήμου μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη και απασχόληση. Τόνισε πως «…ο δήμος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή πρόοδο της περιοχής με διάφορους τρόπους που ήδη σας περιέγραψα νωρίτερα. Η πιο σημαντική όμως συμβολή του δήμου στην υπόθεση ανάπτυξη είναι ο καθορισμός των χρήσεων γης, η εντάξεις σε σχέδιο πόλης, τα ΣΧΟΑΠ και κυρίως η κατασκευή υποδομών. Αυτή είναι η έβδομη δέσμευσή μας προγραμματισμός για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σε όλο το δήμο με βασική και κύρια προτεραιότητα αυτή της ύδρευσης του Αιτωλικού και της οριοθέτηση της κοίτης του Αχελώου.»

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ακόμη έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, επικεντρώνοντας στην δημιουργία πεζοδρόμων, την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έργα καθαριότητας, αισθητικής αναβάθμισης κλπ.

Τα οικονομικά του Δήμου

Ως προς τα οικονομικά του δήμου σημείωσε ότι δέχτηκε απίστευτη σπέκουλα και επιθέσεις, την στιγμή που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ισολογισμός του δήμου θα είναι πλεονασματικός.
Τέλος αναφέρθηκε σε μεγάλα ζητήματα που χρονίζουν, όπως το νοσοκομείο, το εφετείο, το ΤΕΙ, η εκτροπή του Αχελώου  κλπ για να κλείσει λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες.
Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο αύριο.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις