Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η αντιπαράθεση Τσούκαλη- Κεραμιδά στο fb με αφορμή το άρθρο του thebest.gr για το κατέβασμα της σημαίας της Ε.Ε. από τον Δήμο

Η αντιπαράθεση Τσούκαλη- Κεραμιδά στο fb...

Μια ενδιαφέρουσα "διαμάχη"

Το ποστάρισμα του άρθρου του thebest.gr με τίτλο "Ο Πελετίδης αποφάσισε να βγάλει την Πάτρα σπό την Ε.Ε.!!! Σπασμωδικές κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής, υπό τον πανικό της επικράτησης ΣΥΡΙΖΑ" από τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ Στάθη Κεραμιδά.

O Νίκος Τσούκαλης σχολίασε τα εξής: "ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΥΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!!! ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ!!

Από τον εκπρόσωπο τύπου: "....η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σύμβολο μισητό για το λαό γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας που δέρνει τη χώρα και τον λαό. Οι πολιτικές της προσαρμόζουν την οικονομία στις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς, δημιουργώντας μαζική εξαθλίωση και ανεργία".

Το ποστάρισμα του άρθρου και το σχόλιο που το συνόδευε προκάλεσε την απάντηση του Στάθη Κεραμιδά, ο οποίος κοινοποίησε στον τοίχο του Νίκου Τσούκαλη ένα άρθρο του Νικου Μπογιόπουλου από το enikos. gr με τίτλο "Όλα βοούν αποδέσμευση"και τον εξής σχολιασμό: "Αντι να ταυτιζεσαι με την (ακρο)δεξια ιδεολογια, για τη σημαια της ξενης και ντοπιας ιλιγαρχιας, της αποκαλουμενης και Ε.Ε. διαβασε το παρακατω αρθρο και θα καταλαβεις ποια σημαια υπερασπιζεσαι...."

Ο διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: "Στάθη μου, πρέπει να ξέρεις - και αν όχι σε πληροφορώ - ότι πάντα σεβόμουν το ΚΚΕ αλλά δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες και συνήθως με τέτοια επιχειρηματολογία. Η αιτιολόγηση της πράξης δικαιώνει όσους ανά το κόσμο καίνε σημαίες αδιαφορώντας για τη νοηματοδότησή τους ως σύμβολο εθνικής συνέχειας. Η ελληνική σημαία π.χ. ήταν ίδια και επί Μεταξά και επί ελληνοιταλικού πολέμου και επί ΕΑΜ και επί Χούντας. Η πράξη της δημοτικής αρχής αδιαφορεί - τουλάχιστον μια κοινωνία η οποία την επέλεξε με το θριαμβευτικό 64%, εκ του οποίου το 50% τουλάχιστον τάσσεται με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας."

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: "μπλεκεις ανομοια πραγματα, τη ματωβαμενη ελληνικη σημαια, με αυτη του κλαμπ των κεφαλαικρατων, το οποιο, εκτος απο οικονομικη δικτατορια που επιβαλλει στους λαους της Ευρωπης, στηριζει απροκαλυπτα και ναζιστικα μορφωματα (βλ. Ουκρανια)"

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: "Στάθη μου, οι λαοί της Ευρώπης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ αλλά με τους συντηρητικούς συσχετιμούς και την ευρωπαϊκή πολιτική!! Δεν απαντάς καθόλου επί της σοβαρής απαξίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και ψηφοφόρων της δημοτικής αρχής. Εξάλλου και το άρθρο που ανάρτησες αναφέρεται σε "... μια αληθινή Ευρώπη των λαών..."

ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ: Τα περι 'Ευρωπης των λαων', ειναι ενα παραμυθι που ακουγεται απο τις αρχες της 10ετιας του '80 και ειχε εφευρει ο Ανδ. Παπανδρεου για να δικαιολογησει το 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο' Ευρωπη των λαων τους ειπαν πως θα ειναι για να τη δεχτουν, αλλα τετοια δεν ηταν ουτε θα γινει ποτε. Τωρα, τι Ε.Ε. ειν'αυτη, την αναλυει εξοχα ο Μπογιοπουλος, που σαφως μιλαει για αποδεσμευση-αν και το παραβλεπεις. β)γιατι ειναι 'απαξιωση της πλειοψηφιας' Νικο; Αποκρυψαμε κατα την προεκλογικη περιοδο την ιδεολογια μας; Και κυριως την αντιθεση μας με τις εφαρμοζομενες πολιτικες της Ε.Ε. Υπηρξε αλλη παραταξη που μιλησε τοσο καθαρα για το τι ειναι και τι πρεσβευει; Αρα, δεν εχει και τη λαικη νομιμοποιηση; γ) λεει πουθενα το Συνταγμα η , εστω, νομος του κρατους οτι υποχρεουμεθα να αναρτουμε το συμβολο των καπιταλιστων;"

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις