Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνεχίζουν να εργάζονται άνθρωποι στο βαριά λαβωμένο από τον σεισμό του 2008 κτίριο του ΟΛΠΑ

Πάτρα: Συνεχίζουν να εργάζονται άνθρωποι...
Ξανάλατος Νίκος

Μεροκάματο του τρόμου για τους υπαλλήλους του χημείου του κράτους

Με τον φόβο για ενδεχόμενο νέο σεισμό εργάζονται οι υπάλληλοι του χημείου του κράτους, στα εργαστήρια που εξακολουθούν να στεγάζονται στο κτίριο - φάντασμα του ΟΛΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η επίσκεψη στους χώρους των εργαστηρίων είναι περιστασιακή, αυτό δεν παύει να προκαλεί τρόμο στην σκέψη και μόνο, για το τι θα μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που τα ρίχτερ επιστρέψουν.

Το κτίριο είναι βαριά πληγωμένο από τον μεγάλο σεισμό του 2008 και εχει κριθεί ακατοίκητο και επισκευάσιμο, αν και πολλοί πιστεύουν πως θα ήταν προτιμότερη η κατεδάφισή του και η ανέγερση ενός σύγχρονου, ήπιου από πλευράς σχεδίου κτιρίου, με όλες τις σύγχρονες   προδιαγραφές ασφαλείας και τους στατικούς κανονισμούς.

Επίσης υπάρχουν  ακόμα στην ταράτσα του κτιρίου τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του C-4 I, τα οποία είναι εν λειτουργία και τα τερματικά τους βρίσκονται σε κοντέινερ στην αριστερή πλευρά του, πολύ κοντά στο κτίριο.

Τα μηχανήματα αυτά, που αποκτήθηκαν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού,  είναι δεκάδων τόνων βάρους και προσθέτουν σημαντική επιβάρυνση στο λαβωμένο κτίριο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να προβλέψει τις συνέπειες μετά από έναν νέο σεισμό.

Η κατάσταση του κτιρίου και οπτικά προκαλεί δέος, από τα συντρίμμια από μπετόν και τούβλα που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του και που δεν φρόντισε κανείς να τα μαζέψει.

Σε συζήτηση που είχαμε τόσο με τον πρόεδρο του οργανισμού Γιώργο Ζεπάτο, όσο και με το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Τζανάκο, ο μεν πρώτος είπε πως δεν είναι αρμοδιότητα του οργανισμού η απομάκρυνση όσων υπηρεσιών  εξακολουθούν  να έχουν εγκαταστάσεις εκεί, ενώ ο κ. Τζανακος σε αυστηρό τόνο, έριξε τις ευθύνες στο προεδρείο του ΟΛΠΑ και την Κυβέρνηση.

Πάντως το κτίριο εχει παραχωρηθεί στην δικαιοδοσία του ΟΛΠΑ για σαράντα χρόνια και πριν  από τον σεισμό η εγκατάσταση μιας  κρατικής υπηρεσίας, απαιτούσε την σύμφωνη γνώμη του οργανισμού. Κατά την άποψη μας λοιπόν, ο οργανισμός θα μπορούσε να ασκήσει τουλάχιστον πίεση, για την μεταστέγαση όσων απέμειναν στο κουφάρι του κτιρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις