Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στόχος των κατ' επάγγελμα αλλοδαπών επαιτών το πρώτο νεκροταφείο της Πάτρας

Στόχος των κατ' επάγγελμα αλλοδαπών επαι...
Ξανάλατος Νίκος

Μεγάλο πρόβλημα και από τις στενές για την εποχή πόρτες εισόδου

Οι εποχές αλλάζουν, μαζί και οι ανάγκες. Το πρώτο δημοτικό νεκροταφείο φαίνεται πως δεν αποτελεί για την δημοτική αρχή της Πάτρας, στόχος ανανέωσης και βελτίωσης της λειτουργικότητας του. Θα μπορούσαμε να πούμε ούτε καν φύλαξης, καθώς είναι εύκολο για τους κατ' επάγγελμα εισαγόμενους από την Ρουμανία και την Βουλγαρία επαίτες, να παραμένουν στον χώρο, δίπλα από τούς τάφους, πολλές ώρες την ημέρα.

Ζητιανεύουν φορτικά, πλησιάζοντας τους επισκέπτες συγγενείς και φίλους των νεκρών, που ζουν το δικό τους δράμα από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Στέκονται όπως δείχνει και η αποκαλυπτική φωτογραφία μας, για αρκετή ώρα κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι τους και με μια μακρόσυρτη συνεχή κουβέντα στην γλώσσα τους, επιζητούν εκμεταλλευόμενοι την στιγμή, χρήματα. Πολίτες που έχουν ήδη ενοχληθεί από την κατάσταση που επικρατεί, τους θεωρούν ακόμα και υπόπτους για την απώλεια που καταγράφεται σε πολλές περιπτώσεις, χάλκινων αντικειμένων που είχαν τοποθετηθεί στους τάφους, όπως καντήλια, κορνίζες  με φωτογραφίες κ.α. Πιθανόν λένε οι πολίτες της Πάτρας, να τα πωλούν για να βρουν χρήματα, όμως αυτή η κίνηση δημιουργεί εκνευρισμό στους συγγενείς των νεκρών.

Σήμερα η εποχή απαιτεί σε τέτοιους χώρους συστηματική φύλαξη και άμεση, εύκολη και άνετη πρόσβαση. Τίποτα από τα δυο δεν υπάρχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, στο μεγαλύτερο και ακριβότερο κοιμητήριο της Πάτρας. Οι πόρτες είναι πλέον στενές για τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ακόμα και τα επιβατικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για όσους εισέρχονται από την οδό Πανεπιστημίου, που βρίσκεται η κεντρική πύλη.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στις υπόλοιπες πύλες του κοιμητηρίου και είναι πλέον ανάγκη η Δημοτική αρχή να μεγαλώσει τα ανοίγματα. Σε ότι αφορά τις υποδομές, όπως ο χώρος που προσφέρονται καφές και κονιάκ μετά τις τελετές, η άποψη της πλειοψηφιας των Πατρινών είναι, πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος και προσεγμένος. Άλλωστε τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από κάθε εμπλεκόμενο με την λειτουργία του κοιμητηρίου και την χρήση του από τους Πατρινούς, δεν είναι μικρά και κάποτε θα πρέπει οι δημοτικοί μας άρχοντες να  επενδύσουν, με φόντο το μέλλον. Ένα μέλλον που φέρνει ιδιωτικά νεκροταφεία, άκρως ανταγωνιστικά σε όλα τα επίπεδα και που η λειτουργία τους θα στερήσει από τον Δήμο ένα σημαντικό έσοδο και μια κοινωνική προσφορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις