Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το Patras Motor Show και τα... αυτονόητα

Το Patras Motor Show και τα... αυτονόητα

Του Διονύση Ζακυνθινού

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για το 4ο Patras Motor Show, ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαφέας εξέφρασε την ευχή και η επόμενη δημοτική Αρχή να στηρίξει ανάλογες διοργανώσεις.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν και σε ποιο βαθμό η απερχόμενη δημοτική Αρχή στήριξε ικανοποιητικά τα σχετικά events που διοργανώθηκαν στην πόλη επί των ημερών της.

Εύχομαι, ωστόσο, η επερχόμενη δημοτική Αρχή να βοηθήσει στη διεξαγωγή ανάλογων διοργανώσεων, αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γι’ αυτό. Και ναι, θα ήθελα να δω τη Μαιζώνος να ενισχύει κάθε διοργάνωση, κάθε εκδήλωση, όχι για να «κονομήσουν κάποιοι», όπως καλώς ή κακώς, βάσιμα ή αβάσιμα, πιστεύει πολύς κόσμος. Αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.

Εάν θέλουμε μια ζωντανή Πάτρα, στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να ενθαρρύνουμε, να βοηθάμε, και εν τέλει να ενισχύουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Διότι η διοργάνωση εκδηλώσεων με οποιοδήποτε αντικείμενο και οποιονδήποτε προσανατολισμό, όταν μάλιστα αυτές απευθύνονται στο ευρύ κοινό, βοηθά την πόλη, της προσδίδει ζωντάνια και μια απαραίτητη (ιδίως στις μέρες μας) εξωστρέφεια, πέραν της σημαντικής συνδρομής στην τοπική οικονομία, η οποία κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η Καλαμάτα είναι ως κοινωνία καλύτερη από εμάς για να στηρίζει επί είκοσι χρόνια ένα πετυχημένο Φεστιβάλ Χορού. Ούτε θεωρώ ότι τα Τρίκαλα διαθέτουν, επίσης, ως κοινωνία κάτι πολύ καλύτερο από εμάς για να έχουν κάνει θεσμό τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου χωριού, ικανού να προσελκύει επισκέπτες ακόμη και από το εξωτερικό!

Μπορώ να επικαλεστώ κι άλλα παραδείγματα, ανά την Ελλάδα, αλλά το θέμα είναι να κοιτάξουμε και λίγο την καμπούρα μας. Και αυτή, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει πολύ.

Ένα πετυχημένο Καρναβάλι είχαμε και το φτάσαμε στο σημείο να το ανταγωνίζονται πλέον τα Μοσχάτα και οι Ρέντηδες. Και τώρα πια, βυθιζόμενοι σε μια εμφανή εσωστρέφεια κι έναν προφανή κομπλεξισμό, βλέπουμε (ή βλέπουν κάποιοι) με καχυποψία κάποιες διοργανώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον ιδιωτικό τομέα γιατί, είπαμε, «γίνονται για να κονομήσουν κάποιοι».

Δεν έχω ούτε δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά γουστάρω που ξαναγίνεται αυτές τις μέρες το Patras Motor Show και σε λίγους μήνες θα ξαναδώ στους δρόμους της πόλης τα καρτ. Όπως γούσταρα που είδα και το ακροβατικό σμήνος της RAF και χάζεψα με τα αεροπλανικά κόλπα του.

Και ναι, θέλω να δω και άλλα αεροπλάνα, και άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως θέλω να δω και πολιτιστικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, που να δίνουν πόντους στην Πάτρα.

Προς Θεού, δεν έχω την παραμικρή απαίτηση από το δήμο της Πάτρας και από κανέναν δήμαρχο, είτε από τον σημερινό είτε από τον αυριανό, να δώσει έστω και ένα ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για να διοργανώνει διάφορα events.

Έχω, ωστόσο, την απαίτηση ο δήμος της Πάτρας και οι άλλοι τοπικοί φορείς να πράξουν το αυτονόητο: να βοηθήσουν, υποστηρίζοντας και διευκολύνοντας, τις σχετικές προσπάθειες που γίνονται και αναμφισβήτητα κινούνται προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις