Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πεταλωτής: Αλλαγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Πεταλωτής: Αλλαγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Δομικές αλλαγές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για το ξεκίνημα ενός «νέου κύκλου» πολιτικών και μεγάλων αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί, με μοναδικό επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και οι οποίες θα αποτελέσουν το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Συνέδεσε μάλιστα αυτές τις αλλαγές με τις "δομικές αλλαγές" που προανήγγειλε ότι θα γίνουν τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέροντας ότι οι μελέτες της επιτροπής στην οποία έχει αναθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό το έργο, είναι σε εξέλιξη και προς επεξεργασία.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές και αν θα υπάρξει «συντονιστής» του κυβερνητικού έργου ή δεύτερος αντιπρόεδρος.

Αναφορικά με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι αν κυβερνητικά στελέχη μεταπηδήσουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, θα αντικατασταθούν.

Σε κάθε περίπτωση, αποσύνδεσε τις παραπάνω δομικές αλλαγές από το θέμα της αναπλήρωσης στελεχών του υπουργικού συμβουλίου, εξαιτίας ενδεχόμενης συμμετοχής τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά «δεκανίκια» από κανέναν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες εφόσον υπάρχουν κοινά προγράμματα και κοινή αντίληψη σε αυτοδιοικητικά θέματα.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων, ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη για κοινή στήριξη, από το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους,του νυν Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη για την Αθήνα.

Ο Γιώργος Πεταλωτής υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υφίσταται θέμα νέων μέτρων για το 2010, αλλά δρομολογημένα μέτρα και αποφάσεις και ταυτόχρονα, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «νέου μνημονίου», αφενός εξηγώντας ότι υπάρχει επικαιροποίηση του υπάρχοντος και αφετέρου κάνοντας λόγο για «καταστροφολογία», που δεν βοηθάει το μεγάλο εθνικό αγώνα λαού και κυβέρνησης και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Ερωτηθείς αν αυτό αφορά και τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κριτική που ασκείται στο Μνημόνιο με το οποίο απεφεύχθη η χρεοκοπία της χώρας, «είναι θέμα ειλικρίνειας του καθενός μας».

Επισήμανε δε ότι δεν θα υπάρξει μετακύληση ορισμένων προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ το 2010, προσθέτοντας ότι αυτό έχει δρομολογηθεί για τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις