Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπεκίρης: Εκρηκτική η κατάσταση με τους μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

Μπεκίρης: Εκρηκτική η κατάσταση με τους ...

Ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας με τις συνεχείς εντάσεις και τα αλλεπάλληλα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών μεταναστών επισημαίνει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Αχαιός πολιτικός αναφέρεται σε  επεισόδια που έλαβαν χώρα στο λιμάνι της Πάτρας και τα οποία μεταφέρθηκαν και σε κεντρικά σημεία της πόλης θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Ο κ. Μπεκίρης συνεχίζει στην ερώτησή του εκφράζοντας την έντονη ανησυχία των Αχαιών πολιτών καθώς ενώ τα φαινόμενα αυτά αυξάνουν ημέρα με την ημέρα σε ένταση και αριθμό οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο κ. Μπεκίρης καταλήγει ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να δώσει λύση στο θέμα, με ποιο τρόπο και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Εδώ και αρκετά  χρόνια η νότια παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχει καταληφθεί από  αλλοδαπούς μετανάστες οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πάλι δημιουργούν ένα εύφλεκτο περιβάλλον στην περιοχή.

Πρόσφατα επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.  Οι αλλοδαποί μετανάστες επανειλημμένως τον τελευταίο καιρό διαπληκτίζονται προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής.  Αυτά τα περιστατικά βίας συχνά μεταφέρονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές στο κέντρο της πόλης θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των Αχαιών πολιτών.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς βλέπει τα φαινόμενα αυτά να αυξάνονται, ημέρα με την ημέρα, σε ένταση και αριθμό ενώ οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα.  Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη καθώς ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στην πόλη είναι πλέον ορατός.

Κατόπιν των ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωση της πολιτείας για τήρηση της τάξης και για προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός εάν προτίθεται να δώσει λύση στο θέμα, με ποιο τρόπο και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις