Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Διαβάστε τα.

ΕΘΝΟΣ: "Από κόσκινο οι επικουρικές συντάξεις. Ντιρεκτίβα τρόικας για ακτινογραφία και μειώσεις σε όλα τα ταμεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλα τα επικουρικά ταμεία. Οι αναλογιστικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο και θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν τις συντάξεις με βάση την οικονομική τους κατάσταση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψιλά γράμματα για χοντρά μέτρα. Μνημόνιο νο2: Οκτώβριο θα κλειδώσει το νέο πακέτο της τρόικας"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα μήνα περιθώριο δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση για να αποτρέψει τα νέα μέτρα. Τελεσίδικη περικοπή δαπανών 3,9 δισ. ευρώ αποφασίστηκε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μεγάλη περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αν δεν αποδώσει η είσπραξη εσόδων. Προς πώληση των μετοχών ΑΤΕ και ΤΤ με δημόσια προσφορά".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δοκιμασία για μισθούς, ωράρια και απολύσεις. Ενώ ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι 'δεν τίθεται θέμα νέων δυσάρεστων μέτρων'"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "βαρυχειμωνιά εν μέσω Αυγούστου για μισθούς, ωράρια και απολύσεις φέρνει το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο που υπέγραψαν (6/8) η κυβέρνηση με την τρόικα και στο οποίο περιγράφονται με σαφήνεια οι αλλαγές που έρχονται και πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα, ως το τέλος Σεπτεμβρίου".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συλλογικές Συμβάσεις τέλος. Τελεσίγραφο από την τρόικα για ατομικές διαπραγματεύσεις"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στις επιταγές της τρόικας περιλαμβάνεται και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της διαιτησίας, με στόχο το καθένα από τα δύο μέρη να μπορεί να προσφύγει στη διαιτησία εάν διαφωνεί με τις προτάσεις του διαμεσολαβητή, χωρίς εξαιρέσεις στο αντικείμενο ή την κάλυψη. Το δρόμο για καθορισμό των μισθών με ατομικές συμβάσεις και προσωπικές συμφωνίες εργασίας ανοίγουν τα νέα τελεσίγραφα που θέτει η τρόικα και οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα νο2 και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φωτιά στο ΠΑΣΟΚ βάζει το μέτωπο των πράσινων συνδικαλιστών στις ΔΕΚΟ. Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων για να ακυρώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να γλιτώσουν επιδόματα και προνόμια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μέτωπο των ΔΕΚΟ βάζει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ και αλλάζει ριζικά τα δεδομένα σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση έχει αναλάβει να υλοποιήσει τα πλέον σκληρά και αντεργατικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κόλαση φωτιάς στην Κάρυστο. Στάχτη μεγάλη περιοχή της νότιας Εύβοιας"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και τρίτη συνεχή χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καρύστου έζησαν τον πανικό της πυρκαγιάς. Απειλήθηκαν και εκκενώθηκαν οικισμοί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων κάηκαν σπίτια και οι παραθεριστές έφυγαν άρον άρον...Έξω από το ξενοδοχείο "Απόλλων" εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές, με τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν από τη φωτιά που είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οκτώ...πουλιά έφυγαν απ' το κλουβί. Το έσκασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Φαλήρου, όπου κρατούνταν για να απελαθούν"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι επτά κρατούνταν για απέλαση και ο ένας για ναρκωτικά. Τέσσερις Παλαιστίνιοι και οι υπόλοιποι Πακιστανοί, Αφγανοί και Αλγερινοί. Έβγαλαν τα παπούτσια τους προσποιούμενοι ότι θέλουν να προσευχηθούν. Ξήλωσαν τα κάγκελα του παραθύρου και έφυγαν σαν "κύριοι" από την πίσω πλευρά του τμήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "'Σφάζονται' για την καρέκλα οι υπουργοί. Ο ένας καρφώνει τον άλλο για παρασκηνιακά παιχνίδια σε βάρος τους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βγήκαν για τα καλά τα "μαχαίρια" στο εσωτερικό της Κυβέρνησης για τον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς η αγωνία κορυφώνεται και αρκετοί από τους φερόμενους σαν κομμένους υποπτεύονται παρασκηνιακά παιχνίδια σε βάρος τους από συντρόφους τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαχαίρι και στο επίδομα ανεργίας. Νέα πρόβλεψη - σοκ στο μνημόνιο Νο2 που υπέγραψαν Παπανδρέου και τρόικα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλό σοκ ανεργίας έρχεται τους επόμενους μήνες: Δεν είναι μόνο η ραγδαία αύξηση του ποσοστού και του αριθμού των ανέργων, που έρχεται από Σεπτέμβριο, αλλά και η επερχόμενη - και ήδη συμφωνηθείσα στο "επικαιροποιημένο μνημόνιο"- περικοπή των επιδομάτων. Προβλέπεται διπλασιασμός του ποσοστού ανεργίας και "έξωση" από τις λίστες του ΟΑΕΔ για τον ένα στους δύο επιδοτούμενους ανέργους. Δηλαδή περισσότεροι Έλληνες χωρίς δουλειά με λιγότερους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας των 454,25 ευρώ το μήνα".

ΕΣΤΙΑ: "Προϋπόθεσις για την ανάπτυξη. Η αποκατάστασις του κλίματος εμπιστοσύνης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις έχει ρίξει όλο το βάρος της οικονομικής της πολιτικής στην δημοσιονομική εξυγίανση. Και αυτό είναι φυσικό, αφού το ελληνικό δημόσιο κινδύνευσε - και εξακολουθεί να κινδυνεύη - με πτώχευση. Ήταν απαραίτητο λοιπόν να επιδιωχθή έναντι οιουδήποτε κόστους ο δραστικός περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να μειωθή σταδιακά και το δημόσιο χρέος που έχει φθάσει σε απαγορευτικά ύψη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Υπερυπουργείο ετοιμάζει ο Γιώργος. Το σχέδιο για ένα ισχυρό 'στρατηγείο'"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπερυπουργείο στο Μαξίμου φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου με στόχο τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Θα ορίσει έναν γενικό συντονιστή ο οποίος θα είναι θεσμικά κατοχυρωμένος. Σχεδιάζει ακόμη τη σύσταση μιας πιο ευέλικτης Κυβερνητικής Επιτροπής με 5-6 κομβικά υπουργεία, καθώς και τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων".

Οι οικονομικές εφημερίδες

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "4 μέτρα έκτακτης ανάγκης. Στόχος η εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμο φέρεται να έχει η κυβέρνηση το plan B ύψους 2,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην τεθεί εν αμφιβόλω η επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% στο τέλος του έτους. Με την έκθεση της η Κομισιόν ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων που θα καλύψουν τη "μαύρη τρύπα" που αφήνει πίσω της η υστέρηση των εσόδων, η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει στο τέλος του έτος τα 2,6 δισ. ευρώ".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδια "τακτοποίησης" καταπατημένων εκτάσεων. Γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο δίνοντας τίτλους κυριότητας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ειδική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" και των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ".

Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μπλόκο στη ΔΕΘ από Άνθιμο - ΛΑΟΣ. Απειλούν να απόσχουν δήθεν λόγω του προέδρου της Έκθεσης"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις