Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιτωλοακαρνανία: Φουντώνουν τα αντάρτικα του ΠΑΣΟΚ στους 6 σπό τους 7 Δήμους

Αιτωλοακαρνανία: Φουντώνουν τα αντάρτικα...

Πονοκέφαλος αλλά και επικρίσεις.

Έντονος είναι οι προβληματισμός στα τοπικά στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την κατάσταση που διαμορφώνεται για το κόμμα σε έξι από τους επτά δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Εκτός του δήμου Αμφιλοχίας, όπου ο Απ. Κοιμήσης μπορεί από τώρα να θεωρείται νικητής, στους υπόλοιπους ΟΤΑ φουντώνουν τα αντάρτικα προκαλώντας πονοκεφάλους άνωθεν και τις πρώτες επικρίσεις για επί μέρους χειρισμούς που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Μεσολόγγι: Πολυδιάσπαση και εκατέρωθεν πυρά
Ίσως πρόκειται για την πιο σύνθετη περίπτωση για το κυβερνών κόμμα. Το μόνο δεδομένο είναι πως ο νυν δήμαρχος δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης πλέον του κόσμου και αυτό το μήνυμα έχει φτάσει προ πολλού στους αρμόδιους αποδέκτες. Γι’ αυτό και ασφαλείς πληροφορίες τον θεωρούν κομμένο, αλλά κάθε περαιτέρω πρόβλεψη για τον εκλεκτό θεωρείται παρακινδυνευμένη. Την μια φαίνεται να παίρνει κεφάλι ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Ψαράκης, την άλλη φέρεται να έχει πολλές προτιμήσεις ο Γ. Τέγας. Ισχυρή είναι και η υποψηφιότητα του Π. Κατσούλη. Η όλη καθυστέρηση πάντως προκαλεί μουρμούρα αφού ο νυν δήμαρχος κινείται για την συγκρότηση ψηφοδελτίου και οι υπόλοιποι θεωρούν ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Αγρίνιο: Δεν κάνει πίσω ο Αντωνόπουλος
Αποφασισμένος δηλώνει ο Β. Αντωνόπουλος να διεκδικήσει το δήμο Αγρινίου ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επέλεξε εκείνον για το χρίσμα. Μάλιστα δηλώνει ότι έχει ήδη έτοιμο και το συνδυασμό του, ο οποίος αποτελείται από αξιόλογα άτομα που θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πολιτών, εφόσον τους τοποθετήσουν στην ηγεσία του νέου δήμου.
Το γεγονός ότι ο κ. Αντωνόπουλος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια διεκδίκησης του δήμου Αγρινίου, θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες με την επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές και πιθανά του ψηφοδελτίου του.

Βόνιτσα: Ανεξάρτητος ο Ν. Τάνταρος
Και ο Ν. Τάνταρος θα προχωρήσει για την διεκδίκηση του νέου δήμου Ακτίου - Βόνιτσας ως ανεξάρτητος, αφού ούτε εκείνος πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ το οποίο πρόσφατα δόθηκε στο νυν δήμαρχο Ανακτορίου Γιώργο Αποστολάκη. Οι πληροφορίες και για τον κ. Τάνταρο λένε ότι όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω, αλλά ότι βρίσκεται στη διαδικασία επαφών με άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και με ομάδες ανθρώπων για συνεργασία, ενώ ήδη πλαισιώνεται από αρκετά άτομα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ναύπακτος: Ανακοινώνει ο Σ. Λουκόπουλος
Επειδή το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να ανακοινώσει τον εκλεκτό του στη Ναύπακτο, φημολογείται ότι ο ένας εκ των υποψηφίων για το χρίσμα, θα αποχωρήσει από την διεκδίκηση και θα προχωρήσει ως ανεξάρτητος. Λόγω του ότι ο καιρός που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι πολύ λίγος, οι υποψήφιοι για το χρίσμα έχουν αρχίσει να ανησυχούν αν τελικά θα προλάβουν να προετοιμαστούν μέχρι τότε.
Για το λόγο αυτό ο εν λόγω υποψήφιος, που εκτιμούμε ότι είναι ο Σ. Λουκόπουλος, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε ανακοινώσεις με αποτέλεσμα οι βασικοί διεκδικητές της στήριξης του ΠΑΣΟΚ να είναι οι κύριοι Νταουσάνης και Κωνσταντόπουλος.
Πάντως με όλα αυτά που έχουν συμβεί τελευταία στη Ναύπακτο, η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων μάλλον θα δυσκολευτεί να αποφασίσει. Ένα από τα γεγονότα που πιθανά να λειτούργησαν αποτρεπτικά στο να δοθεί το χρίσμα το προηγούμενο διάστημα, ίσως να ήταν και η δημοσιοποίηση, μέσω ενός νεοσύστατου blog, του έγγραφου που περιελάμβανε τη συμφωνία της συνδιοίκησης των Νταουσάνη, Λουκόπουλου και Πλούμη το 2002. Αν και το συγκεκριμένο έγγραφο αμφισβητήθηκε, ωστόσο μπορεί να έκανε την επιτροπή να ξανασκεφτεί ποιον θα στηρίξει.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Νταουσάνης θεωρεί δεδομένο το χρίσμα και μάλιστα έχει κάνει και την ανάλογη προετοιμασία. Αν όμως τελικά επαληθευτούν οι φήμες περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας Λουκόπουλου, τα πράγματα δυσκολεύουν για το ΠΑΣΟΚ σε ότι έχει σχέση με το δήμο, αφού και πάλι προβλέπεται διάσπαση. Βέβαια ο έτερος υποψήφιος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλος εκφράζει την βεβαιότητα ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο.

Ξηρόμερο: Σφάζονται  Λύτρας - Στάϊκος
Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε εκεί ο υποψήφιος βουλευτής, νομάρχης και νυν αντινομάρχης Γ. Λύτρας. Απέναντί του θεωρείται σίγουρο πως θα έχει το δήμαρχο Αστακού Π. Στάϊκο και μάλιστα με χοντρό πόλεμο. Τα δύο ψηφοδέλτια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρούνται δεδομένα στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να τρίβει τα χέρια του ο εκλεκτός της ΝΔ Πυθαγόρας Σαμαράς.

Δήμος Θέρμου: Θα  δοθεί στήριξη;
Το πιο πιθανό είναι να μην δοθεί καμία στήριξη στον μικρότερο, μετά Καλλικράτη, δήμο του νομού. Ο Θοδωρής Πορφύρης, επιτυχημένος αλλά δήμαρχος επί 16 χρόνια θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Κωστακόπουλος πιστεύει πως ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας στο Θέρμο και προωθεί την δική του υποψηφιότητα. Κανένας από τους δύο δεν δείχνει να κάνει πίσω με αποτέλεσμα να ενισχύεται τον τελευταίο καιρό η υποψηφιότητα του Σπ. Κωνσταντάρα που μάλλον θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις