Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Η τηλεοπτική μετάδοση του Καρναβαλιού από την πλατεία... Αγίου Γεωργίου

Πάτρα: Η τηλεοπτική μετάδοση του Καρναβα...

Δυστυχώς η Ελένη Τσολάκη δεν διόρθωσε το λάθος της μέχρι το τέλος της live μετάδοσης ότι επρόκειτο για την πλατεία Γεωργίου Α'

Για δυόμιση χορταστικές ώρες παρουσίασε ζωντανά την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι (από τις 14.15 έως και τις 16.50 περίπου) το κανάλι του Αlpha, την μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, από την πλατεία Γεωργίου.

Βασική παρουσιάστρια τόσο στην μετάδοση της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης του Σαββάτου (μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση το Σάββατο το βράδυ, στην 1 παρά είκοσι μετά τα μεσάνυχτα, μετά την καρναβαλική μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου) όσο και στην live μετάδοση της Κυριακής, ήταν η Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Ελένη Τσολάκη.

Η Ελένη Τσολάκη που έγινε αρχικά γνωστή μέσα από το μαγκαζίνο «Κορίτσια για Σπίτι» του Μακεδονία TV, επιλέχθηκε από τον Αlpha να κάνει την παρουσίαση του Πατρινού Καρναβαλιού ενώ μαζί της ως συμπαρουσιαστές ήταν η Πατρινή δημοσιογράφος Κατερίνα Τσουκαλά και ο Τζίμης Πολίτης που έχουν ήδη εμπειρία και προυπηρεσία στο κομμάτι του τηλεοπτικού σχολιασμού των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και των άλλων δρώμενων (η Κατερίνα  Τσουκαλά εκτός από την τελετή έναρξης, εμφανίστηκε και στο Καρναβάλι των Μικρών και παρουσίασε και την τελετή λήξης –καύσης του καρνάβαλου).

Η Ελένη Τσολάκη φάνηκε ότι αυτή είχε τον πρώτο λόγο και στις δύο μεταδόσεις καθώς αυτή μόνο κρατούσε μικρόφωνο με το σήμα του Alpha ενώ έκανε και τις πάσες για τα διαφημιστικά μηνύματα. Απ’ όσο είδαμε οι διακοπές για διαφημίσεις ήταν πολλές και γίνονταν τουλάχιστον ανά εικοσάλεπτο περίπου της ώρας. Επίσης η Ελένη Τσολάκη ήταν αυτή που έκλεισε και την μετάδοση της Κυριακής και μάλιστα κάπως απότομα.

Στα θετικά της παρουσίασης που έκανε, σίγουρα ήταν η ωραία εμφάνιση της, το χαμόγελο και χαρά της και το γεγονός ότι δεν ήταν στατική και άφησε τον εαυτό της να παρασυρθεί από τον παλμό και κέφι των καρναβαλιστών. Χόρεψε μαζί τους, έμπαινε μέσα στα γκρουπ και μιλούσε με τους καρναβαλιστές και παρότι για 1η φορά στην Πάτρα και το Πατρινό Καρναβάλι, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε και πως του χρόνου θα είναι πάλι σίγουρα εδώ. Πολλοί από τους συμμετέχοντες των γκρουπ, της πρόσφεραν και δώρα (συνήθως αξεσουάρ των στολών τους) ενώ άλλοι ήθελαν να βγουν φωτογραφία μαζί της.

Επίσης παρότι στην αρχή λόγω και της βροχής φορούσε ένα λεπτό μαύρο μπουφάν, λίγο μετά όταν καλυτέρεψε ο καιρός έμεινε με το ρούχο που ήταν εμπνευσμένο από την Αρτεμησία της νέας ταινίας «300» (στα χέρια της φορούσε και δύο ωραία μεγάλα βραχιόλια) κι έτσι ήταν πιο άνετη στις κινήσεις της και πιο εντυπωσιακή στον τηλεοπτικό φακό.

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε και να μην επισημάνουμε ότι παρά την άνεση που είχε στον λόγο, η Ελένη Τσολάκη έκανε πολλά λάθη που αφορούσαν κιόλας στην Πάτρα ενώ σε πολλά σημεία, ιδιαίτερα σε ότι είχε να κάνει με γνωστά γκρουπ και καρναβαλιστές που περνούσαν μπροστά από την κάμερα, ήταν ευδιάκριτο ότι ήταν άσχετη με το Πατρινό Καρναβάλι και την κατάσταση «έσωζαν» οι Πατρινοί συμπαρουσιαστές Κατερίνα Τσουκαλά και Τζίμης Πολίτης.

Κρίμα μόνο που (ίσως λόγω του θορύβου και του δυνατού ήχου στην πλατεία) κανείς δεν διόρθωσε την Ελένη Τσολάκη που τουλάχιστον πέντε φορές επανέλαβε ότι «παρακολουθείτε ζωντανά την καρναβαλική παρέλαση από την πλατεία… Αγίου Γεωργίου της Πάτρας" όταν η σωστή ονομασία είναι «πλατεία Γεωργίου Α’» προς τιμήν του βασιλέως Γεωργίου Α'.

H πλατεία Αγίου Γεωργίου υφίσταται ως γνωστό, στην Πάτρα αλλά σε άλλο σημείο, είναι η πλατειούλα απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο, απ' όπου αρχίζει και η οδός Γερμανού και βέβαια η παλιά άνω πόλη της Πάτρας.

Για κάποιον που δεν είναι Πατρινός και παρακολουθούσε π.χ. την παρέλαση από την Βόρειο Ελλάδα, ίσως να μην έκανε εντύπωση το λάθος, ωστόσο για πολλούς Πατρινούς και δη τους μεγαλύτερους σε ηλικία, «χτύπησε» πολύ άσχημα και αρκετοί χθες το συζητούσαν και το επισήμαναν ως κραυγαλέο λάθος.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Ελένη Τσολάκη υπέπεσε και σε άλλα μαργαριτάρια (σίγουρα σε ένα τηλεοπτικό ζωντανό πρόγραμμα το άγχος είναι μεγαλύτερο και τα λάθη αναπόφευκτα) όταν σε κάποιο σημείο αντί για καλό καρναβάλι έλεγε καλή χρονιά ή όταν είπε ότι «είμαστε έξω από το αρχαίο θέατρο της Πάτρας», εννοώντας προφανώς το Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Ευτυχώς εκεί ο Τζίμης Πολίτης παρενέβη αναφέροντας μερικά στοιχεία για το αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας, έργο του Τσίλερ, του 1871-2.

*Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι δεν έλειψαν και οι πολιτικές αιχμές από γνωστούς καρναβαλιστές όπως το γκρουπ του έμπειρου και βετεράνου θα λέγαμε καρναβαλιστή Νίκου Κανελλάκη «Ουστ, μας καπνίσατε…», ο οποίος ερωτώμενος από τους παρουσιαστές του Αlpha έκανε το αιχμηρό σχόλιο του για την μιζέρια της τωρινής δημοτικής αρχής στην Πάτρα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight