Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: "Δεν βγαίνουμε για να πάρουμε και άλλους μοναχούς!" - Πρότεινε σε Πατρινό να απευθυνθεί… στον Ομπλό!

Π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: "Δεν βγα...

Κρίση και στα μοναστήρια

Η κρίση «χτυπά» και τα μοναστήρια! Ακόμη και οι μεγάλες μονές που κάποτε θεωρούνταν πλούσιες και μπορούσαν να κάνουν ακόμη και φιλανθρωπικό έργο… πεινούν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Μοναστήρι των «παπαροκάδων» στο Τρίκορφο Δωρίδος.

Πατρινός ζήτησε να μονάσει και ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης του έστειλε (μέσω διαδικτύου) αρνητική απάντηση!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος", του έγραψε: Αγαπητέ μου αδελφέ, εμείς είμαστε ήδη 19 μοναχοί και αδυνατώ να πάρω άλλους λόγω χώρου κατ’ αρχάς αλλά και οικονομικά δεν βγαίνουμε πέρα. Διότι δεν έρχεται κόσμος στη Μονή και έχουμε ξεμείνει από έσοδα. Θέλεις να σου συστήσω κάποιο ανδρικό μοναστήρι στην Πάτρα; Έχει καλά μοναστήρια που ίσως σε βοηθήσουν, όπως ο Ομπλός κ.α.»!

Ο Πατρινός ζήτησε στη συνέχεια πληροφορίες μέχρι και για το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα τη Μονή Εσφιγμένου και όντως ο π. Νεκτάριος τον πληροφόρησε σχετικά!

Οι επισκέψεις στα Μοναστήρια της περιοχής έχουν περιοριστεί καθώς οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Κάποτε το Μοναστήρι με τις 400 καμπάνες έσφυζε από κόσμο, όμως τελευταία λόγω των οικονομικών προβλημάτων των πιστών ελάχιστοι πηγαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο (εξαιρούνται οι εορτές).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις