Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορίν Μεντζελοπούλου: Η Πατρινή ιδιοκτήτρια του παγκοσμίως διάσημου γαλλικού αμπελώνα Châteaux Maraux, στο Μπορντό της Γαλλίας

Κορίν Μεντζελοπούλου: Η Πατρινή ιδιοκτήτ...
Σύφαντος Νίκος

Δεν βλέπει την ώρα να έρθει στην Ελλάδα και να πιει μια παγωμένη ρετσίνα

Η Κορίν Μετζελοπούλου, είναι κόρη του Ανδρέα Μετζελόπουλου της γνωστής οικογένειας της Πάτρας.

Ο "δαιμόνιος Πατρινός" όπως αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού "ΓΥΝΑΙΚΑ" της Καθημερινής, αγόρασε τον γνωστό αμπελώνα σε εποχή παρακμής. Κατάφερε με το πείσμα του και την εργατικότητά του να τον αναστήσει, κόντρα στον κόσμο του γαλλικού κρασιού που σχολίαζαν: "Τι; Ένας Έλληνας στο Μεντόκ!".

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού που είναι αφιερωμένο στην Πατρινή Κορίν Μετζελοπούλου, ο αμπελώνας πήγε στα χέρια της το 1980 μετά τον θάνατο του πατέρα της. Η Κορίν έχει πάντα στην καρδιά της την Ελλάδα αλλά και την Πάτρα τους συγγενείς της (πρώτη ξαδέλφη των Ηλία και Αλέξη Μετζελόπουλου) και φίλους της. Ανυπομονεί να έρθει το καλοκαίρι και να απολαύσει μια παγωμένη ρετσίνα!
"Ο παππούς μου ήθελε να κάνει τον πατέρα μου πραγματικό κοσμοπολίτη. Του είχε κάθε μέρα της εβδομάδας άλλη δασκάλα για άλλη γλώσσα. Έτσι ο πατέρας μου έγινε γλωσσομαθής από παιδί. Αργότερα όταν μεγάλωσε ασχολήθηκε με το εμπόριο των δημητριακών σε μακριές χώρες της Ασίας, ώσπου στο τέλος κατέληξε στο Παρίσι. Όταν ήρθε στο Μπορντό και είδε το οικοδόμημα με τους κίονες του θύμισε κάτι ελληνικό. Η αγορά ήταν μια παράτολμη κίνηση, αλλά αμέσως στελέχωσε την επιχείρηση με ότι καλύτερο υπήρχε στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού", απαντά η Κορίν Μετζελοπούλου στην ερώτηση πως ο πατέρας της αποφάσισε να αγοράσει τον αμπελώνα.
"Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην πατρίδα. Η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από χώρα καταγωγής για εμάς που ζούμε στο εξωτερικό. Είναι η πηγή της παιδείας και του πολιτισμού. Είμαστε υπερήφανοι για τις ρίζες μας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΜ.
Η Κορίν Μετζελοπούλου είναι γνωστό στους πατρινούς ότι έχει θεσμοθετήσει μια υποτροφία στη μνήμη του πατέρα της στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις