Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιχείρηση- πολιτική κάλυψη της Ν.Δ. στον Αγγέλου- Για πρώτη φορά αντιδρά ο Καραμανλής

Επιχείρηση- πολιτική κάλυψη της Ν.Δ. στο...

Ο πρώην Πρωθυπουργός απαίτησε από την Ρηγίλλης να καλύψει τον στενό συνεργάτη του. Η αντίδραση ήρθε μετά από 12 ώρες.

Η απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τον Γιάννη Αγγέλου και η απαιίτηση καταβολής 400.000 ευρώ, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της Ν.Δ. με 12 ώρες καθυστέρηση και αφού προηγήθηκε σχετική απαίτηση από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος για πρώτη φορά από τότε που έχασε τις εκλογές προέβη σε δημόσια δήλωσε επειδή είδε τις διώξεις να φτάνουν στην αυλή του. Είχε προηγηθεί η δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Τάσου Νεράντζη ο οποίος τόνισε ότι "πέρα από το υλικό της υποθέσεως που είναι, ήδη, γνωστό, κανένα άλλο νέο στοιχείο δεν προέκυψε, που να δικαιολογεί τη μεταβολή της θέσης μας, σχετικά με την όλη υπόθεση".

"Προκαλεί, λοιπόν, κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα", συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: "Εν πάση περιπτώσει, κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας, που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, με σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε και με ψήφιση νόμων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων".

Αμέσως μετά συνεργάτες του Κ. Καραμανλή απέστειλαν ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού: "Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή.

Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους" καταλήγει η ανακοίνωση.



"Η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν, πλέον, όλοι είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

"Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση", κατέληξε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί καταδίκη καθ' οιονδήποτε τρόπο, τόνισε ότι η διάταξη για τον κ. Αγγέλου αποτελεί σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι "σιγά σιγά, επειδή συγκροτούνται οι επιτροπές από συναδέλφους ισχυρής νομικής κατάρτισης και συνάμα μεγάλου κύρους και ακεραιότητας, θα δώσουν αποτελέσματα και θα μπορέσει να απαντηθεί αυτό το ερώτημα που αγωνιωδώς εκφράζουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας, κάποιος πρέπει επιτέλους να τιμωρηθεί. Δεν είναι δυνατόν να διαπιστώνουμε όλοι ότι υπάρχει παραβίαση του νόμου, ότι υπάρχει ενοχοποιητική συμπεριφορά διαφόρων και κανείς να μην τιμωρείται".


Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να πάρει θέση."Από τη στιγμή που επεβλήθη η πρώτη ποινή στον κ. Αγγέλου, πρέπει ο κ. Καραμανλής να δείξει τη δέουσα πολιτική ευαισθησία και να τοποθετηθεί», τόνισε, κρίνοντας πως «το κρυφτό που έπαιξε με την Εξεταστική του Βατοπεδίου ήταν καθοριστικό για την τύχη του πιο στενού του συνεργάτη, του κ. Αγγέλου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις