Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μικροεντάσεις και ακύρωση δρομολογίων στο λιμάνι του Πειραιά

Μικροεντάσεις και ακύρωση δρομολογίων στ...

Τα πλοία αναχώρησαν το βράδυ

Ενταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τρίτης στον Πειραιά, όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού, τη στιγμή που επιβιβάζονταν οχήματα και επιβάτες σε πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες. Τότε λιμενικοί έδωσαν εντολή στα πλοία να αναχωρήσουν, καθώς υπήρξε φόβος κατάληψης στους καταπέλτες από τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Λόγω της αναταραχής που δημιουργήθηκε περίπου 100 επιβάτες των πλοίων έμειναν στην πύλη 7 καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν προς τις προβλήτες και έτσι έχασαν τα πλοία.

Επίσης, την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν καταλάβει τις προβλήτες μπροστά από τους καταπέλτες των πλοίων με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με αποτέλεσμα να εκτελεστούν μόνο δυο δρομολόγια και να ακυρωθούν τα υπόλοιπα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν απεργοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τον απόπλου πλοίου, με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας.

Αργότερα αρκετά από τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν προς το σταθμό του ΗΣΑΠ, προκειμένου να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, ενώ κάποιοι άλλοι ξαναμπήκαν στο λιμάνι για να εμποδίσουν τις αναχωρήσεις των άλλων πλοίων, τα πληρώματα των οποίων σήκωσαν τους καταπέλτες για να μην υπάρξουν καταλήψεις.

Τελικά αποφασίστηκε από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες να ακυρωθούν τα δρομολόγια των πλοίων και να αρχίσουν να εκτελούνται γύρω στα μεσάνυκτα, οπότε και έληξε η απεργία προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια.

Τα πλοία άρχισαν τελικά να αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά στις 20:30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη την απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις