Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Το Ωδείο παρουσιάζει...» τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ «AMBIENT JAZZ ELECTRONICA»

«Το Ωδείο παρουσιάζει...» τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ «A...
Καμάρα Βασιλεία

Δευτέρα 20 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο της ενότητας «Το Ωδείο παρουσιάζει...», διοργανώνει την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ «AMBIENT JAZZ ELECTRONICA» με τίτλο «Για την εποχή του Ίκαρου».

Πρόκειται για ένα ηχητικό ψυχογράφημα του φαινομένου της «Ικάριας» ανθρώπινης διάστασης, με συντελεστές τον Ανδρέα Γεωργίου (Κιθάρες) και τον Γιάννη Μουρτζόπουλο (ηλεκτρονικά και επεξεργασία ήχου).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Μαιζώνος 42 και Αράτου (Παλαιό Μουσείο) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θ’ ακουστούν Συνθέσεις του Γιάννη Μουρτζόπουλου με την δημιουργική διαδραστική συμμετοχή του σολίστ Ανδρέα Γεωργίου και με υποστήριξη από εικόνες, video, ποίηση και υλικό από μελλοντική δισκογραφική παραγωγή τους.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

εγώ και ο δαίμονας με τη μάσκα

Αναφορά στην απλοποιημένη προσωποποίηση του κακού δαίμονα, όπως στις ταινίες του '60. Απόσπασμα video από την ταινία «H επιστροφή του Φαντομά».

Δοϊράνη

Ηχητική ξενάγηση σε μια ήρ0εμη λίμνη που θα μπορούσε να λέγεται Δοϊράη, πάνω σε ποίηση-απαγελλία και προβολή από φωτογραφίες του ζωγράφου-ποιητή Χρήστου Μαρκίδη

DEwaltzED

Μουσική που γράφηκε για την παράσταση «Somnus-Mneme» της Μάρως Γαλάνη βασισμένη στο waltz #2 του Σοστακόβιτς. Απόσπασμα video από την παράσταση.

ηχοτοπίο με την πτώση του Ίκαρου

Αναφορά στον πίνακα «Τοπίο με την πτώση του Ίκαρου» του φλαμανδού ζωγράφου Pieter Bruegel (γύρω στα 1560), οπ’ που ο Ίκαρος μόλις διακρίνεται να πέφτει στη θάλασσα, ενώ κανείς δεν τον προσέχει. Video και επεξεργασία εικόνας από τον Δημήτρη Μουρτζόπουλο.

Γιάννης Μουρτζόπουλος

Ο Γιάννης Μουρτζόπουλος είναι Καθηγητής στην Ηλεκτροακουστική και την Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει συγγράψει και παρουσιάσει πάνω από 150 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέρια, έχει εργαστεί στην ανάπτυξη προϊόντων στην περιοχή του ψηφιακού ήχου και έχει βραβευτεί με Fellowship από την Audio Engineering Society για την συνεισφορά του στην έρευνα στην ακουστική και την τεχνολογία του ήχου.

Είναι κυρίως αυτοδίδακτος μουσικός και ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική επί 30 χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει τους δίσκους «The manager in charge I salute» με τον Φλώρο Φλωρίδη (JND/Λύρα, 1988), «Dramamusic» (AnoKato,1997),“Epistrophy at Utopia” με τον Spyweirdos και συμμετοχή του Φλώρου Φλωρίδη στη Γερμανική εταιρία AdNoiseam (2008) και «Το ποτάμι» σε ποίηση- απαγγελίες Χρίστου Λάσκαρη (Low Impedance, 2009). Έχει επίσης συνθέσει μουσική για ταινίες και την τηλεόραση και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες.

Ανδρέας Γεωργίου

Ο Ανδρέας Γεωργίου συνθέτης και κιθαρίστας, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία δέκα χρόνων, σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα και συνέχισε σπουδάζοντας κλασσικό πιάνο, κλασσική και σύγχρονη αρμονία, φούγκα και σύνθεση με το σύνθετη Δημήτρη Δραγατάκη. Eπίσης σπούδασε βυζαντινή μουσική στο Εθνικό μουσικό σχολείο του Σίμωνα Καρρά με δάσκαλο τον Πρωτοψάλτη Γιώργο Ρεμούνδο.

Η μουσική του έρευνα επεκτείνεται σε διάφορα εθνομουσικολογικά ιδιώματα, όπως των αφρικανικών και των κλασσικών ινδικών περιοχών, αλλά και σε διάφορα παραδοσιακά όργανα όπως το sitar, το shahnay,την ταμπούρα, την αφρικάνικη sanza, την κρητική μαντούρα, το πιθκιαύλι της Κύπρου, και διάφορα μικρά κρουστά . Το ενδιαφέρον του Γεωργίου στην πολυρρυθμική προσέγγιση της κιθάρας, τον οδηγεί στο σχεδιασμό πρωτότυπων μοντέλων πολύχορδων ακουστικών κιθάρων, με 13,14,15, 16 και 19 χορδές ,σχεδιασμό που υλοποιεί ο οργανοποιός Λεωνίδας Βραχάτης.

Επιπλέον, η μελέτη του πάνω στις μη συγκερασμένες κλίμακες, τον οδηγεί στο σχεδιασμό μιας άταστης ηλεκτρικής κιθάρας που με την αντιπαράθεση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, μπορεί να παράγει μια αιθέρια ποιότητα ήχου η οποία είναι πολύ κοντά στην χροιά του παραδοσιακού κλαρίνου της Ηπείρου.

Κατόπιν παραγγελίας του, κατασκευάστηκε από τη διεθνούς φήμης γερμανίδα οργανοποιό  Angela Waltner οκτάχορδη κλασσική κιθάρα, το μοντέλο της οποίας φέρει το όνομά του.

Ο Γεωργίου έχει συνθέσει μουσική για το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για θεατρικές και χορευτικέ παραστάσεις. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Κύπρο, Ελλάδα, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Γερμανία Ολλανδία Ρωσία, Ιρλανδία, Λατινική Αμερική, ως σολίστας, και ως μέλος σε Jazz και Ethnik γκρουπ.

Ο Γεωργίου διδάσκει κιθάρα, τζαζ αυτοσχεδιασμό και αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας από το 1989. Έχει στο ενεργητικό του 9 προσωπικούς  δίσκους και συμμετοχή σε άλλους 12.

SPATIAL TREMBLING (PRAXIS RECORDS 1987), HERMAE (H.T.RECORDS 1990), TALISMAN ( CON RECORDS 1990), MODUS VIVENDI (THEMA RECORDS 1994), VANANDA (LIBRA RECORDS 1998), TRIAS (CON RECORDS 2000), ASATE (LIBRA RECORDS 2003), FAMAGUSTA (LIBRA RECORDS 2005), JUA NI JUU (CON RECORDS 2007)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις