Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπύρος Πολίτης: Φανταστείτε τα Ψηλαλώνια χωρίς νερό για ένα μήνα...

Σπύρος Πολίτης: Φανταστείτε τα Ψηλαλώνια...

Κριτική για την κατάσταση του νερού στην Οβρυά

Απολογισμό τόσο για την εξέλιξη της κατάστασης όσο και για την καθυστέρηση της επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης της Οβρυάς, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χριστόπουλου Σπύρος Πολίτης. Ο κ. Πολίτης που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, σε δήλωσή του ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική Αρχή για τους χειρισμού της.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Από χθες και με αφορμή τις διαδόσεις για τις αιτίες που η Οβρυά δεν έχει νερό για περισσότερο από ένα μήνα, γίνεται πολύς λόγος σχετικά με την επίλυση (;) του προβλήματος.

Μάλιστα αντί να απολογούνται οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής, υπερθεματίζουν για την μεγάλη τους επιτυχία, ότι δήθεν δηλαδή έλυσαν το πρόβλημα της Περιοχής!

Η ΔΕΥΑΠ έβγαλε στις 29/8/2012 ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε σε διάφορα σημεία του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ειδοποιούνταν οι Δημότες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το νερό γιατί ήταν επικίνδυνο! Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται πουθενά οι λόγοι ούτε παρέπεμπαν σε κάποιες αναλύσεις, ώστε να εξηγήσουν τα αίτια που κατέστησαν επικίνδυνο το νερό για πόση ή ακόμα και για μαγείρεμα.

Θα υπέθετε κάποιος ότι σε ένα Δήμο όπως αυτός της Πάτρας με μια Δημοτική Επιχείρηση που έχει περίπου 25 χρόνια λειτουργίας, το διάστημα που θα ακολουθούσε για την επίλυση ενός τέτοιου είδους προβλήματος, δεν θα ξεπερνούσε τις λίγες ημέρες.

Και όμως τεσσερις εβδομάδες μετά και το πρόβλημα δεν έχει ακόμα λυθεί. Και συνεχίζουν οι κάτοικοι της περιοχής να μην πίνουν νερό από την βρύση τους όπως όλοι οι υπόλοιποι Πατρινοί, αλλά να προμηθεύονται νεράκι για να πιούν και να μαγειρέψουν από το εμπόριο!

Σε αυτή ειδικά την περίοδο που όλοι κάνουμε οικονομία από όπου μπορούμε, ένα πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας χαρατσώνεται ακόμα και για το νερό!

Έκαναν υπομονή οι κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα και δεν έκαναν πολύ μεγαλύτερη φασαρία, παρ’ όλο που δικαιούνταν να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την επίσπευση της διαδικασίας. Την ίδια υπομονή έκανα και εγώ σαν μέλος του ΔΣ της επιχείρησης. Από χθες όμως βλέπω διθυραμβικές ανακοινώσεις, όπως η χθεσινή του Αναπληρωτή Δημάρχου Χ. Καρκούλια, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αντί να ζητάει ένα συγνώμη κομπορρημονεί κιόλας για την μεγάλη επιτυχία της επίλυσης του προβλήματος. Δεν μπορώ λοιπόν να μην παρέμβω και να ζητήσω επιτέλους ένα απολογισμό τόσο για την εξέλιξη της κατάστασης όσο και για την καθυστέρηση της επίλυσης του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Φανταστείτε τα Ψηλά Αλώνια χωρίς νερό για 1 μήνα! “Ούτε ψήλος στον κόρφο του” κάθε υπευθύνου!

Ζητάω λοιπόν τώρα, μαζί με τους κατοίκους της Οβρυάς την άμεση επίλυση του προβλήματος και αμέσως μετά τον καταλογισμό ευθυνών σε όποιους στέρησαν από τους συμπολίτες μας το αυτονόητο. Το νεράκι του Θεού!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις