Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: Ελάτε να βγούμε στους δρόμους

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: Ελάτε να βγούμε στους δρόμους

24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους. Στη σημερινή συνεδρίασή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε την απεργία με τα εξής αιτήματα: - Την απόκρουση των νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας
- Την απόρριψη όποιων αντι - ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας
- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ, Παναγόπουλος ανέφερε ότι « με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στην απεργία και σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο θα σταλεί δυναμικό μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και προς την τρόικα του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας είναι εγκληματικοί» .

Σε συλλαλητήριο στις 6:30 μ.μ. την Τρίτη στα Προπύλαια, καλεί και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους. Συγκέντρωση εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί, στις 19:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

"Η προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αλλά οι έχοντες και κατέχοντες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις