Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκκληση Κατσικόπουλου προς τους πολίτες, με αφορμή την φωτιά στα Μαύρα Βουνά

Έκκληση Κατσικόπουλου προς τους πολίτες,...

"Εγκληματική η αμέλεια να καις ξερόχορτα με δυνατό αέρα"

Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά  την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, για την επερχομένη θερινή περίοδο και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, η πρώτη  φωτιά  είναι γεγονός στην περιοχή των ΄΄Μαύρων Βουνών΄΄ στην Κάτω Αχαγιά. Ενώ από όλους τους φορείς  ζητήθηκε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους πολίτες, καθώς  το καλοκαίρι αυτό αναμένεται να  είναι πολύ δύσκολο για την χώρα μας καιτην περιοχή μας  λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της έλλειψης κονδυλίων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν πως η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική συναντίληψη  είναι πρώτη προτεραιότητα και η πρόληψη υψίστης σημασίας.

Ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος με αφορμή την φωτιά δήλωσε πως «….κάποιοι  επέλεξαν σήμερα να κάψουν ξερόχορτα προκειμένου να καθαρίσουν  τα χωράφια τους. Σήμερα που ο αέρας είναι ισχυρός ,το να βάζεις φωτιά στην ύπαιθρο έστω και για να κάψεις ξερόχορτα είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, αν όχι εγκληματικό. Δεκάδες μέσα πυρόσβεσης και  δεκάδες πυροσβέστες απασχολούνται αυτή την στιγμή γιατί κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν σκέφτηκαν τις παρενέργειες των πράξεων τους και έκαψαν τα ξερόχορτα τους, μαζί με δεκάδες άλλα στρέμματα.

Χιλιάδες ευρώ θα δαπανηθούν γιατί κάποιοι δεν περίμεναν να κοπάσει ο ισχυρός άνεμος και να εκτελέσουν αύριο ή μεθαύριο , με ασφάλεια, την εργασία τους. Πρέπει οι δράστες να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ανθρώπινο λάθος ενώ πνέουν  άνεμοι 8 μποφόρ δεν υπάρχει. Επιτέλους πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί το καλοκαίρι  και τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις