Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακράτα: Δεκάδες ζωντανές και ψόφιες μέδουσες εμφανίστηκαν στην παραλία Συλιβαινιωτίκων - Δείτε Φωτο

Ακράτα: Δεκάδες ζωντανές και ψόφιες μέδο...

Αντιμέτωποι με αντίστοιχο περιστατικό ήρθαν πρόσφατα και οι λουόμενοι στο Ρίο Πατρών

Δεκάδες ζωντανές και ψόφιες μέδουσες εμφανίστηκαν προχθες στην παραλία Συλιβαινιωτίκων. Για το περιστατικό, μαζί με σχετικό φωτογραφικό υλικό, ενημέρωσε το www.aigialeianews.gr, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος πηγαίνοντας κατά τις 10 το πρωί να κάνει το μπάνιο του, παρατήρησε λίγο αργότερα να εμφανίζονται βρώμες και φυσαλίδες, ενώ προς το απόγευμα «γέμισε» η θάλασσα από μέδουσες, ζωντανές και ψόφιες. Θυμίζουμε ότι μέδουσες, διαφόρων ειδών, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, στο Λόγγο και στην Αλυκή.

Πρόσφατα όπως είχε γράψει και το thebest.gr αντιμέτωποι με αντίστοιχο θέαμα ήρθαν και οι λουόμενοι στην περιοχή του Ρίου.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Σε περίπτωση που αναφερθεί τσίμπημα μέδουσας, το πρώτο που έχει να κάνει κανείς είναι να απομακρύνει να πλοκάμια με ένα-ένα βότσαλο ή φορώντας γάντια και να ξεπλύνει την πάσχουσα περιοχή με θαλασσινό νερό. Στη συνέχεια, συστήνεται η χρήση επιθεμάτων πάγου για ανακούφιση από τον πόνο ή κομπρέσες εμποτισμένες με ξίδι. Το επόμενο βήμα είναι μια αντισταμινική αλοιφή και αν τα συμπτώματα επιμένουν ή συνδυάζονται με αλλεργικές αντιδράσεις, θεωρείται επιβεβλημένη η επίσκεψη στον γιατρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις