Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χαιρετίσματα στην Εξουσία

Χαιρετίσματα στην Εξουσία
Πετρής Σπήλιος

Ένας Γιαγκοράμπο στην Πολιτικη

Χαιρετίσματα στην Εξουσία

Ενας Γιαγκοράμπο στην Πολιτικη…

 

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος με πατέρα συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό από Πάτρα και μητέρα αγιογράφο απο το Αίγιο έδειχνε από πάντα διαφορετικός και προσπαθούσε να εκφράζεται μέσα από την τέχνη. Σπούδασε Πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Στα φοιτητικά του χρόνια πολέμησε τον κομματισμό και την διαφθορά ιδρύοντας την ανεξάρτητη παράταξη Δ.Α.Σ.Π. (Δεν Ανήκω Σε Παράταξη) που πλέον είναι πανελλήνια. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο γυρνώντας διάφορες ταινίες όπως η επική τριλογία «Γιαγκόναν» με γυρίσματα σε 7 χώρες στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 φοιτητές, της οποίας το βίντεοκλίπ διακρίθηκε στα βραβεία MAD 2006 και βραβεύτηκε για τη σκηνοθεσία του από το Mega. Επίσης παρά το γεγονός ότι γύρισε τις ταινίες του με μηδενική χρηματοδότηση, τεχνική υποστήριξη και κινηματογραφική γνώση πολλές από αυτές ζητήθηκαν μεταφράστηκαν και προβάλλονται σε πλαίσια μαθημάτων σε πανεπιστήμια κινηματογράφου στο εξωτερικό. Επίσης, όπως πληροφορούμαστε από τον ίδιο απέρριψε την πρόταση του προέδρου της 20th Century Fox κ.  Jim Giannopoulos να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κινηματογράφο στην Αμερική λέγοντάς του "ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους αληθινός εραστής της τέχνης και δεν θα εγκαταλείψει την χώρα που τον ανέδειξε". Ακόμη ο Γιάγκος υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στην πρώτη μοίρα αλεξιπτωτιστών και στους επίλεκτους της δύναμης Δέλτα στην Ι΄ Μοίρα αμφίβιων καταδρομών στην Κω. Παράλληλα γύρισε δύο ταινίες για τις ειδικές δυνάμεις για τις οποίες τιμήθηκε από το Γ.Ε.Σ. προβάλλοντας τον ως παράδειγμα προς μίμηση.Για όσους γνωρίζουν το Γιάγκο καλύτερα θα απόρησαν με την απόφασή του να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, κατεβαίνοντας μάλιστα στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιάγκος μας ξεκαθάρισε τα πράγματα και μας έλυσε όλες τις αποριές. Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι γιατί επέλεξε να κατέβει στις εκλογές με ένα συντηρητικό κόμμα ενώ η εικόνα που έβγαζε μέχρι τώρα έδειχνε έναν ανένταχτο και έναν ασυμβίβαστο άνθρωπο. Όπως απάντησε ο ίδιος, θεωρώντας ότι ως μαθητής δεν είχε την πολιτική ωριμότητα για να ενταχθεί κάπου προσπάθησε ως φοιτητής μέσω της Δ.Α.Σ.Π. να δημιουργήσει στα πανεπιστήμια υγιή κριτική σκέψη ώστε να μην χτίζονται έτοιμοι ψήφοι για μετά. Επιδίωξή του ήταν οι πολίτες να ψηφίζουν με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες. Πιστεύει ότι το κόμμα του μπορεί να κάνει την Ελλάδα καλύτερη και έφερε ως παράδειγμα τη δωρεά των χρημάτων που προορίζονταν για την προεκλογική εκστρατεία στο ταμείο φτώχειας. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή του έπαιξε και το γεγονός ότι το κόμμα είναι «καθαρό» και δεν έχει κρούσματα διαφθοράς. Για το συνασπισμό ανέφερε ότι ενώ συμπαθούσε τον Τσίπρα, η δήλωση του ότι είναι άθεος τον απομάκρυνε, για το ΚΚΕ έκανε αναφορά στο «μελανωμένο» παρελθόν, ενώ με τα δύο μεγάλα κόμματα…βγάζει καντήλες. Πιστεύει ότι καμία παράταξη δεν τον εκφράζει 100% αλλά οι κεντρικές ιδέες του κόμματος τον εκφράζουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "με το ΛΑ.Ο.Σ μοιράζονται την ίδια αγάπη για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Ιδέες που καλλιεργήθηκαν μέσα του και κατά την διάρκεια της θητείας του στις ειδικές δυνάμεις".

Στην καθαρά πολιτική πλευρά ο Γιάγκος δεν θεωρεί τον εαυτό του δεξιό ή αριστερό αλλά έναν κεντρώο που προσπαθεί να αντλήσει θετικά στοιχεία από παντού χωρίς να φορά παρωπίδες. Ο ίδιος λέει πως αγαπά όποιον θέλει να κάνει καλό στον τόπο του όπως αυτός το αντιλαμβάνεται, ανεξαρτήτου χώρου ή κόμματος. Πιστεύει ότι ένα μεγάλο λάθος που κάνει ο κόσμος είναι η γενίκευση και έφερε ως παράδειγμα τους αναρχικούς λέγοντας πως ενώ είναι καλλιεργημένοι και διαθέτουν κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό λόγο συχνά κάποιοι άσχετοι αμαυρώνουν και στιγματίζουν τον αγώνα τους με επεισόδια που δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο χώρο. Έτσι λοιπόν προκαλεί τον κόσμο να κοιτάξει πέρα από το φένεσθαι και να αναζητήσει την ουσία. Να καταλάβει δηλαδή τι κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητά του.

Τέλος, ο Γιάγκος θεωρεί οτι μέσα από όλη αυτή την πολιτική περιπέτειά του έχει βγεί κερδισμένος γιατί όπως λέει "έκανε ανθρώπους να βγούν από την αδράνεια και να σκεφτούν με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες".

\

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις