Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέος γύρος σήμερα για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη - Άγρια σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ

Νέος γύρος σήμερα για τον σχηματισμό κυβ...

Μετωπική Βενιζέλου με Λοβέρδο - Χρυσοχοϊδη - Ευθυμίου

Συνεχίζονται και σήμερα οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με φόντο την εσωτερική σύγκρουση που έχει προκαλέσει αυτή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σήμερα στις 12 το μεσημέρι συναντά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 13.00 τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από την Τρίτη το βράδυ και σε κάθε περίπτωση να κλείσει στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής του κ. Αντώνη Σαμαρά

Είναι παράδοξο αλλά τα προσκόμματα δεν προκύπτουν από τις συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αλλά από τις διεργασίες στο εσωτερικό τον κομμάτων κυρίως του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ηγεσία της ΝΔ, όπως αναφέρει το protothema.gr δεν θέλει να παρέμβει στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων ειδικά για ένα τέτοιο λεπτό θέμα, επισημαίνει όμως ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν υπάρχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου και θα πρέπει άμεσα να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το μόνο που διαμηνύει είναι ότι τα δύο κόμματα που ήδη συμφωνούν στο προγραμματικό πλαίσιο θα πρέπει να συμμετέχουν με δικά τους πρόσωπα στην κυβέρνηση.  Επιμένουν μάλιστα ότι το θέμα πρέπει να κλείσει σήμερα με τις συναντήσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των δύο άλλων κομμάτων. Πάντως αν δεν προκύψει συμφωνία όσο έχει την εντολή ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να δωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν την παραλαμβάνει. Αν δεν την παραλάβει και ο κ. Βενιζέλος όπως έχει πει τότε θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

"Φουρτούνα" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Στη συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, στις 10πμ την Τετάρτη, θα λύσουν τους λογαριασμούς τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να κοπεί στα δύο με αφορμή τη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Στη συνεδρίαση της γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης κορυφαία στελέχη τόνισαν ότι "εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαραβέγιες και Ζαννιάδες δε δίνουμε", εξηγώντας ότι μια κυβέρνηση με αυτή τη σύνθεση θα είναι ευάλωτη. Έκαναν έτσι μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την ανάγκη να σχηματιστεί μία πραγματική εθνική Ελλάδος στην κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το protothema.gr, σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου. Αντίστοιχη άποψη έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν και η Άννα Διαμαντοπούλου."Για το καλό της πατρίδας" είπαν και προς στιγμήν πίστεψαν ότι είχαν αλλάξει γνώμη στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος τους ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν για τους σχετικούς χειρισμούς. Αλλά η απογευματινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου διέψευσε τις προσδοκίες τους. Αιτία είναι οι αντιδράσεις βενιζελικών στελεχών που ούτε που θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή πρώην υπουργών στην κυβέρνηση. Η αντίδραση αυτή θα εκφραστεί και επισήμως την Τετάρτη. Ήδη συνεργάτες του προέδρου του προτείνουν να κάνει ρελάνς και να προτείνει "τη συμμετοχή νέων στελεχών και όχι φθαρμένων πρώην υπουργών".

Συνεχίζεται το μεσημέρι η σύσκεψη στη Βουλή

Με διαφωνίες που μπορούν να ξεπεραστούν ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τρίτης η πρώτη κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Βουλή προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τριμερής επιτροπή διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει πλήρης σύμπτωση απόψεων», τα μέλη της όμως εκτίμησαν ότι οι διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι θα ενημερώσουν άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συζητήσεων ενώ αποφάσισαν να ξανασυνεδριάσουν στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα διακυβέρνησης.

Πληροφορίες θέλουν η συνέχιση της σύσκεψης να ορίστηκε για το μεσημέρι προκειμένου να έχει προηγηθεί η συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί και στην οποία θα λύσουν τους λογαριασμούς τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκφράζονται διαφωνίες για το ποια πρόσωπα από το κόμμα θα στελεχώσουν την κυβέρνηση και το θέμα θα ξεκαθαριστεί στην επικείμενη συνάντηση. Εφόσον εκεί υπάρξει μια συμφωνία, η σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που θα απαρτίζουν τον κυβερνητικό σχηματισμό θα ακολουθήσει και θεωρείται βέβαιο πως θα καταλήξει σε οριστική προγραμματική συμφωνία που θα οδηγήσει στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.


 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις