Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέλαση Κυριακής: Η κορυφαία στιγμή της Καρναβαλικής Πάτρας

Παρέλαση Κυριακής: Η κορυφαία στιγμή της...

Δειτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιοτυπα

O καιρός στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής στάθηκε σύμμαχος των καρναβαλιστών και πυροδότησε το ιλιγγιώδες κέφι και την αυθόρμητη έκρηξη χαράς που πλημμύρισε την οδό Κορίνθου από την οδό Γούναρη έως την οδό Κιλκίς και βέβαια την πλατεία Γεωργίου, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρέδωσαν μαθήματα υψηλής καρναβαλικής ποιότητας και  με την εξωστρέφεια και τον  παροξυσμικό καρναβαλικό τους παλμό γύρισαν την πλάτη στους οιωνούς της αβεβαιότητας μεταδίδοντας σε όλη την Πάτρα και την Ελλάδα, μέσω της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης της ΕΤ1, μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η τρέχουσα επικαιρότητα βρέθηκε κατ΄ επανάληψη  στο αλάθητο σατιρικό, καρναβαλικό πνεύμα τόσο των αρμάτων του Δήμου όσο και των πληρωμάτων λαβαίνοντας απρόοπτες, ευφάνταστες και συναρπαστικές μεταμορφώσεις.

Πέρα  των εξαιρετικών στολών εντυπωσίασαν τα άρματα-οχήματα και οι ευρηματικές  κατασκευές που παρουσίασαν τα πληρώματα, αποσπώντας θυελλώδη χειροκροτήματα από τους θεατές.

Στο σύνολό της η μεγαλειώδης παρέλαση χαρακτηρίστηκε από την πολύ καλή ροή, χωρίς χάσματα, ενώ η αίσθηση γιορτής ήταν πανταχού παρούσα, σε συμμετέχοντες και θεατές.

Στην  κορυφή της παρέλασης οι αγανακτισμένοι των λαϊκών συνελεύσεων της πόλης έδωσαν μια αίσθηση διαδήλωσης φωνάζοντας συνθήματα για τη σημερινή κατάσταση. Στη συνέχεια η μεταμφιεσμένη Μπάντα του Δήμου Πατρέων παιανίζοντας γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και οι μαζορέτες από σχολή χορού της πόλης με τη φρεσκάδα τους  μας έδωσαν την πρώτη γεύση για να ακολουθήσουν οι Κουδουναραίοι του Μαρτυρικού Δίστομου και όλων των πόλεων της Ευρώπης που έσφαξαν οι Γερμανοί ναζιστές, ο Καρνάβαλος, και το άρμα της Βασίλισσας με την ακολουθία τους(σατιρικά άρματα Δήμου, άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και μεταμφιεσμένοι).

Η συνέχεια συναρπαστική σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι κεφιού, χαράς, χορού και ελπίδας  με το χιούμορ και την καρναβαλική  έμπνευση των πληρωμάτων να ξεχειλίζει.

Στο τέλος  της παρέλασης το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου γλύκαινε ντόπιους και επισκέπτες προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους.

Αναμφίβολα  η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής ήταν η κορυφαία στιγμή της καρναβαλικής Πάτρας αποδεικνύοντας ότι στις φλέβες των Πατρινών ρέει ζεστό και υγιές καρναβαλικό αίμα, η καλύτερη απάντηση σε όσους βάζουν φρένο στη ζωή και την εξέλιξη. Η Πάτρα πατά στα πόδια της, επιταχύνει και προσπερνά προβλήματα και βάσανα ανοίγοντας νέα σελίδα και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Με τον κόσμο της και το Καρναβάλι της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Στο τέλος της παρέλασης το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου γλύκαινε ντόπιους και επισκέπτες προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους.

Μεγάλο  μέρος της παρέλασης μεταδόθηκε από την ΕΤ1 με παρουσιαστές τον  Τζίμη Πολίτη και την Κατερίνα Τσουκαλά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις