Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από σήμερα λειτουργεί το γραφείο του Δήμου για το χαράτσι-Κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ

Πάτρα: Από σήμερα λειτουργεί το γραφείο ...

Η ΓΕΝΟΠ δεν φεύγει από το κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί σήμερα από το Δήμο Πατρέων γραφείο, για την υποστήριξη των δημοτών για το ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει την κατάληψη στο γραφείο έκδοσης λογαριασμών, παρά την εισαγγελική παρέμβαση.

Από σήμερα το γραφείο θα προσφέρει στους Δημότες της Πάτρας ενημέρωση για το θέμα και στόχος είναι επιπλέον, να συντονιστούν οι ενέργειες και ο τρόπος αντίδρασης απέναντι στο «χαράτσι». Η λειτουργία του γραφείου ξεκινάει, σε πρώτη φάση, με την καταγραφή των  αιτημάτων των πολιτών από στελέχη της γραμματείας του Δημάρχου, της γραμματείας του Αντιδημάρχου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και του ΚΕΠ.

Το γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο του ΚΕΠ Πάτρας, Μαιζώνος 147 και Βότση, από τις 8.30  το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Οι πολίτες μπορούν να καλούν και στο τηλέφωνο του γραφείου που είναι το 2610- 243201 τις ώρες λειτουργίας του.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, είχε επικοινωνία με  τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νικόλαο Παπάκο, και του ζήτησε να συμβάλλει ο Σύλλογος ώστε να ενισχυθεί το γραφείο με νομικούς που θα παράσχουν την νομική τους υποστήριξη στους δημότες.

Στο μεταξύ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να σταλεί εξώδικο  στη ΔΕΗ από την πλευρά του Δήμου, ενώ θα παρέχονται σχετικές οδηγίες και βοήθεια σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να απευθύνουν εξώδικο προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Επιμένει η ΓΕΝΟΠ

Αν και το τελεσίγραφο που είχε δοθεί στη ΓΕΝΟΠ από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να αποχωρήσει έληξε στις 9 το βράδυ χθες  οι συνδικαλιστές παραμένουν για τρίτη ημέρα στη θέση τους, στο κτίριο της Μεσογείων.

Η συνέχεια της κατάληψης έχει ως αποτέλεσμα να είναι εκτός λειτουργίας και το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.Εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του συστήματος μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών που προσέρχονται στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για την εξόφληση των λογαριασμών τους.

Σε απόσταση αναπνοής από τους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές βρέθηκαν το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ, έτοιμοι εάν λάβουν εντολή να επέμβουν και να διαλύσουν την κατάληψη.

Τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιμένουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν ακόμη κόσμο και εργαζομένους στην κατάληψη.

Αργά το βράδυ έφθασαν στο σημείο ο κ. Γλέζος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κουρουπλής και ο κ. Λαφαζάνης οι οποίοι μιλώντας στους συνδικαλιστές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των συνδικαλιστών αλλά και την αντίθεσή τους στο χαράτσι στα ακίνητα.

Λίγη ώρα μετά τις 4, στο σημείο έφτασε και ο Εισαγγελέας έπειτα από αίτημα της ΔΕΗ για να δώσει τέλος στην κατάληψη του κέντρου διαχείρησης ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έμεινε στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων στο Χολαργό για μία περίπου ώρα προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές.

Αποχωρώντας δήλωσε πως τους δίνει τρεις ώρες προθεσμία για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της οδού Μεσογείων, διαφορετικά θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις