Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες με αυγά σε βάρος των επισήμων στο Ηράκλειο!

Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες με αυγά σε βάρ...

Aποχώρησαν οι επίσημοι από το χώρο - Η παρέλαση έγινε κανονικά

Στόχος πρωτοφανών αποδοκιμασιών έγιναν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής και πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνακη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Όλοι τους ..."φυγαδεύτηκαν" στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, μετά τη μαζική αντίδραση κόσμου που κινήθηκαν εναντίον των "επισήμων" με αυγά και μπουκάλια νερού. Μάλιστα η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας 'Κλέφτες, προδότες και όχι άλλο", ακολούθησαν τους επίσημους μέχρι και την εξέδρα όπου απειλήθηκαν επεισόδια ενώ οι βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν!

Ακολούθως, ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει - πράγμα που έγινε - με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων και μόνον παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης!

Παράλληλα, τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της "Σπίθας"

 

Μετά το τέλος της παρέλασης και την αποχώρηση των πολιτικών,  έγινε πορεία πολιτών που με συνθήματα και πανώ εξέφρασαν την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης .

Γύρισαν την πλάτη στους επίσημους στην Αλικαρνασό

Την..πλάτη γύρισαν , νωρίτερα, οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό! Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν..χαιρέτισαν!

Επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό!

Ένταση και στο Λασίθι

"H εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού, με διαχρονικά μηνύματα που ανατροφοδοτούν τις έννοιες Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία", αναφέρει στο μήνυμα του ο Υφ.ΠτΠ Μανώλης Όθωνας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

"Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε μάχες εθνικές, πατριωτικές εκτός, αλλά και εντός συνόρων. Στον καθημερινό μας αγώνα συναντιόμαστε και συμπορευόμαστε με όσους επιλέγουν να παλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Αφήνουμε πίσω εκείνους που επιλέγουν να φυγομαχήσουν", επισημαίνει ο υφυπουργός.

Ο κ. Όθωνας παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και όχι στο Ρέθυμνο όπως κάθε χρόνο λόγω της συμμετοχής του στην προετοιμασία της άφιξης του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που ξεκινά στο Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο, δημιουργήθηκε κλίμα έντασης από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο κ. Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση. Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

"Πονοκέφαλος" η κυβερνητική εκπροσώπηση

Όπως είναι φυσικό, από χθες και γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις αντιδράσεις, οι επικεφαλής των αρμοδίων οργάνων της κυβέρνησης τα έβαλαν κάτω, τα είδαν, τα ξαναείδαν, το σκέφτηκαν, το υπολόγισαν και κατέληξαν!

Μετά τα πρώτα δείγματα "επιθέσεων" σε βάρος πολιτικών η κυβέρνηση αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στις παρελάσεις με πρόσωπα χαμηλών τόνων, που δεν έχουν απασχολήσει ή προκαλέσει στο παρελθόν, ενώ άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις μένουν στο σπίτι τους ή εκπροσωπούν την κυβέρνηση σε μέρη που θεωρούνται "ήσυχα".

Στο Ηράκλειο την κυβέρνηση εκπροσώπησε- άσχετα εάν αυτο τελικά δεν κατέστη εφικτό- ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, ο οποίος θεωρείται ένα πρόσωπο σεμνό, χαμηλών τόνων, που δεν έχει προκαλέσει και κυρίως δεν ανήκει στο "στενό" πολιτικό προσωπικό, καθώς δεν είναι εκλεγμένος.

Στο Ρέθυμνο, όπου μέχρι πρότινος πήγαινε ο Ρεθυμνιώτης Μανώλης Όθωνας, μετά το τελευταίο περιστατικό με το αυγό, στην παρέλαση παρίσταται ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Λίτινας, ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο, που πιθανότατα θα περάσει ... απαρατήρητο!

Όσο για τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, έμεινε στο σπίτι του, αλλά παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Λασίθι, περιοχή που θεωρείται γενικά πιο "ήρεμη".

Τέλος, στα Χανιά, αν και αρχικά επρόκειτο να "κατεβεί" ο Νίκος Σηφουνάκης, παρίσταται ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θ. Καρούντζος, καθώς τα μηνύματα που έφθασαν στον υφυπουργό από τα Χανιά προειδοποιούσαν ... "να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του"...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις