Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΕΒ: Οδυνηρή για την Ελλάδα όποια απόφαση ληφθεί αύριο

ΣΕΒ: Οδυνηρή για την Ελλάδα όποια απόφασ...

"Οι αποφάσεις θα ληφθούν για εμάς, χωρίς εμάς και λαμβάνοντας υπόψη όχι τα ελληνικά συμφέροντα"

Οδυνηρές για την Ελλάδα θα είναι οι όποιες  αυριανές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, λέει  ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. «Όποια απόφαση κι αν ληφθεί αύριο από τους ευρωπαίους εταίρους μας θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα. Θα απαιτηθούν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες και ακόμα μεγαλύτερος κόπος, θα χρειαστεί να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερο κόστος, για να ξαναγίνουμε κύριοι της τύχης μας», παρατήρησε ο κ. Δασκαλόπουλος σε εκδήλωση για τη βράβευση εταιριών «2010 true leaders», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αυριανές αποφάσεις θα ληφθούν για εμάς, χωρίς εμάς και λαμβάνοντας υπόψη όχι τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις ευρύτερες ευρωπαϊκές σκοπιμότητες. «Ζούμε, σημείωσε, την τελική πράξη του εθνικού μας δράματος -την κορύφωση της διαδικασίας αποσύνθεσης του κομματικού, πελατειακού κράτους, που κατέρρευσε υπό το βάρος της άσωτης υπερχρέωσής του», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος «να ξηλώσει το κράτος των κατεστημένων συντεχνιών και των βολεμένων της κομματοκρατίας».

«Δύο χρόνια τώρα, νομίζαμε ότι κοροϊδεύουμε τους εταίρους μας -αποδεικνύεται όμως ότι κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Τρέφαμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούσαμε να επιβιώσουμε χωρίς ν' αλλάξουμε. Πιστέψαμε ότι θα μας έσωζαν κι ας μη θέλαμε εμείς να σωθούμε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε τέλος ότι μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, καινοτόμες επενδύσεις και ένα νέο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης και ότι πραγματικά εθνική πολιτική μπορούν να ασκήσουν μόνο όσοι είναι σε θέση να καταστήσουν τη χώρα διεθνώς ανταγωνιστική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις