Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μια μαρτυρία που εμπλέκει Παπανδρέου, Μητσοτάκη στην υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής

Μια μαρτυρία που εμπλέκει Παπανδρέου, Μη...

Προέρχεται από πρώην επιχειρηματία ο οποίος κάνει επώνυμες αναφορές

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μαρτυρία που προσθέτει στοιχεία στην υπόθεση της μετοχχής της Τράπεζας Ανατολής, στοιχεία τα οποία αξίζει να διερευνηθούν, είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα το μεσημέρι από το zougla radio, του zougla.gr. Συγκεκριμένα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε συνέντευξη με έναν πρώην επιχειρηματία ονόματι Ευρυπίδη Μετοχαράκη. Ο κ. Μετοχαράκης υποστήριξε ότι από το 1980, ο στρατηγός Περικής Παπαθανασίου, στέλεχος της ΝΔ στη Ρηγίλης, πρώην διοικητής της Γενικής Τράπεζας και Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Ταχυδρομείων την περλίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του είχε αναφέρει την περίπτωση της Τράπεζας Ανατολής, λέγοντάς του μάλιστα ότι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας είχαν επιδιώξει να υποστηρίξουν δανειοδοτικά την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1991, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, οι ίδιοι μέτοχοι- σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς Μετοχαράκη- είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω του Παπαθανασίου για να δανείσουν τη χώρα, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εκπονήσει πρόγραμμα εθνικού δανεισμού.

Ο κ. Μετοχαράκης ανέφρε συγκεκριμένα περιστατικά συναντήσεών του ακόμα και με το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και με το Πρωθυπουργικό Γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 1981 είχε συναντηθεί με τον σύμ,βουλο του Ανδρέα κ. Παπανικολάου επιδιώκοντας την χρηματοδότηση επένδυσης που σχεδίαζε και σε εκείνη τη συνάντηση είχε γίνει αναφορά σε ενδεχόμενο δανεισμό από τους κατόχους μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, χωρίς κανείς να του πει ότι "τέτοιες μετοχές δεν υπάρχουν" όπως υποστηρίζει σήμερα η Εθνικλή Τράπεζα.

Το 1991, όπως ανέφερε ο κ. Μετοχαράκης, είχε συναντήσει στο Μαξίμου την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και της παρέδωσε επιστολή που τού είχε στείλει από την Ουάσιγκτον που βρισκόταν τότε ο Παπαθανασίου. Στην επιστολή, που απευθυνόταν στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη, διατυπωνόταν αίτημα των μετόχων της Τράπεζας Ανατολής να συμμετέχουν στο δανεισμό της χώρας.

Βεβαίως το θέμα δεν προχώρησε ποτέ. Και έρχεται η τελευταία αναφορά του κ. Μετοχαράκη να εξάψει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. όπως ανέφερε, κάποιους μλήνες μετά την παράδοση της επιστολής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, συνατήθηκε με τον Περικλή Παπαθανασίου και τον ρώτησε " με τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, τι έγινε;" για να λάβει την απάντηση "Τις έπνιξαν".

Ο κ. Μετοχαράκης φαίνεται ένας σοβαρός άνθρωπος και το σημαντικότερο επικαλέστηκε ονόματα ανθρώπων που κατείχαν υψηλά αξιώματα και κάποιοι υπάρχουν ακόμα στη ζωή. Είναι λοιπόν λογική η απαίτηση, οι ισχυρισμοί του να πρέπει να διερευνηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις