Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανανεώνουν για αύριο το ραντεβού στα διόδια - Με αφαίρεση πινακίδων "απειλούνται" τα ταξί

Ανανεώνουν για αύριο το ραντεβού στα διό...

Προσπάθησαν να αποκλείσουν και την Παλαιά Εθνική Οδό

18.10 Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αύριο το πρωί να επιστρέψουν και πάλι με αποκλεισμούς διοδίων και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις. Όλα τα ενδεχόμενα συζητώνται απόψε σε κατα τόπους συσκέψεις των συλλόγων.

15.34 Αποχώρησαν πριν απο λίγα λεπτά απο τα διόδια του Ρίου και της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης οι ιδιοκτήτες ταξί ύστερα απο σχετική απόφαση που έλαβαν σε επιτόπια συγκέντρωσή τους. Έτσι εδώ και λίγη ώρα έχει ανοίξει η εθνική οδός Πατρών Κορίνθου αλλά και το κατάστρωμα της γέφυρας. Ωστόσο είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των οχημάτων που είχαν αποκλειστεί στα δυο σημεία απο το πρωί που θα χρειαστεί πολύ ώρα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

14.46 Κατεπείγουσα εγκύκλιο προς του περιφερειάρχες όλης της χώρας έστειλε ο υπουργός Μεταφορών, ζητώντας τους να ξεκινούν άμεσα τη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων σε ιδιοκτήτες ταξί όταν τους κοινοποιούνται αναφορές από την τροχαία και τις αρμόδιες αρχές που να αφορούν σε παραβάσεις του ΚΟΚ.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, προβλέπεται η ανάκληση για ένα έτος του δικαιώματος κυκλοφορίας για οχήματα δημόσιας χρήσης μετά από ακρόαση του οικείου περιφερειάρχη και -σε περίπτωση υποτροπής- οριστική ανάκληση του δικαιώματος κυκλοφορίας κι αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

13:40 Χωρίς προηγούμενο είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που θέλουν να μεταβούν από το Ρίο στο Αντίρριο και αντίθετα ή που πρέπει να ταξιδέψουν μέσω της Νέας ή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών. Οι αποκλεισμοί των διοδίων του Ρίου καθώς και της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης από τους ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζονται με αποτέλεσμα οι κίνηση των οχημάτων να γίνεται με τεράστια δυσκολία.

Οι πολίτες συνωστίζονται στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου καθώς τα δύο πλοία που υπάρχουν στη γραμμή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο όγκο των οχημάτων. Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών όπου εκτρέπεται η κυκλοφορία.

Νωρίτερα οι ταξιτζήδες επιχείρησαν να την αποκλείσουν και αυτή χωρίς όμως αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχει ανάσχεση των οχημάτων που μετατρέπει το ταξίδι σε πραγματική «Οδύσσεια».

11:22 Προς την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών κινήθηκαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες ταξί της Αχαΐας οι οποίοι έχουν αποκλείσει τα διόδια του Ρίου. Μερίδα των ταξιτζήδων θέλησε ν’ αποκλείσει και την Π.Ε.Ο. με στόχο την ολοκληρωτική αποκοπεί της οδικής επικοινωνίας της Αχαΐας με την Κορινθία.

Όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι δυνάμεις των ΜΑΤ κι έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση.

10.30 Σε αποκλεισμό του κόμβου της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου προχώρησαν πριν λίγα λεπτά, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία. Η κινητοποίηση γίνεται στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χλμ της Εθνικής Αντιρρίου Ιωαννίνων και εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η διελευση των οχημάτων από τη Γέφυρα. Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα.Στα σημεία των αποκλεισμών υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

10.05 Κλειστά παραμένουν τα διόδια του Ρίου και στα δύο ρεύματα της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, από πολυάριθμους συγκεντρωμένους ταξιτζήδες. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο βρίσκρται μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρώτοι ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία, στον κόμβο λίγο πριν τη Γέφυρα, στην πλευρά του Αντιρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να αποκλείσουν το συγκεκριμένο σημείο.

9.10 Κλειστή είναι πλέον η Νέα Εθνική Οδός Πατρών -Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και στα δύο ρεύματα, από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας και της Ηλείας, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από ιδιοκτήτες ταξί και της Αιτωλοακαρνανίας.Η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική. Η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί προβλέπει επ αόριστον αποκλεισμό της Γέφυρας και των διοδίων του Ρίου, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση,η εταιρεία της Γέφυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλλάσσεται κάθε δικαιώματός της που προκύπτει από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και  θα κινηθεί ανάλογα με την πορεία των γεγονότων.

8.10 Με δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά ιδιοκτητών ταξί μπαίνει και αυτή η εβδομάδα. Χθες ιδιοκτήτες ταξί απόφάσισαν στην διάρκεια γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο να αποκλείσουν επ αόριστον τα διόδια του Ρίου στην Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς και τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το ραντεβού για τους αποκλεισμούς είχε δοθεί αρχικά για τις 8 το πρωί,  ωστόσο εκτιμάται ότι οι αποκλεισμοί θα ξεκινήσουν λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, αναφέρει ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας Π. Σκέντζος,ο οποίος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ξεπεράσει τους συνδιακλιστές του κλάδου, οι οποίοι δεν μπορούν να τους ελέγξουν ως προς τη μορφή και τη δυναμικότητα των κινητοποιήσεων.

"Δεν μας ακούν ως προς τις πιο ήπιες μορφές αντίδρασεις και μάλιστα λένε ότι θα μας στείλουν και στα απίτια μας" , δηλώνει στo www.thebest.gr. o κ. Σκέντζος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκληραίνει από σήμερατη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των ταξιτζήδων μετά τις αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει το www.protothema.gr, η αστυνομία και η δικαιοσύνη πλέον θα αναλάβουν δράση, αφού οι ταξιτζήδες απέρριψαν στην πράξη την πρόταση για διάλογο της περασμένης εβδομάδας του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση.

Σε περιπτώσεις όπου θα εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων, καθώς και η άνετη πρόσβαση στις εθνικές οδούς οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν δράση και όπου χρειαστεί το ίδιο θα πράξουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο, στην οδό Μεσογείων. Χθές το απόγευμα εμφανίστηκαν στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, όπου χιλιάδες κόσμου πήγαινε να παρακολουθήσει την τρίτη παράσταση του Ριχάρδου ΄Γ, με τον Κέβιν Σπέισι. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την εβδομάδα. Έχουν προγραμματίσει ανάλογες «επισκέψεις» και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

19.15 Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Αχαΐας. Κατά την διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο συμφώνησαν για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις από αύριο το πρωί.

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο thebest, ο πρόεδρος του Σωματείου του Παναγιώτης Σκέντζος, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8:00 π.μ. στα διόδια του Ρίου καθώς και στην Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη.

«Θ’ αποκλείσουμε τα διόδια και τη Γέφυρα επ΄ αόριστο στο πλαίσιο των Πανελλαδικών αποκλεισμών που ξεκινάμε. Ενημερώνουμε εγκαίρως τους πολίτες για να γνωρίζουν πως θα κινηθούν», σημειώνει ο κ. Σκέντζος.

Από τα λεγόμενά του το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι πως οι ταξιτζήδες θα τραβήξουν μέχρι τα άκρα την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση με «χτυπήματα» που πονάνε τους αδειούχους του Αυγούστου.

Όσο για σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί κινήθηκαν σε διαφορετική λογική. Άνοιξαν από τις 6:00 το απόγευμα τα διόδια επιτρέποντας στους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν για περίπου τρεις ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις