Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση στην Αθήνα-6.000 στην Πάτρα

Αγανακτισμένοι: Ξεπέρασε κάθε προηγούμεν...

Από τις 6 το απόγευμα οι αγανακτισμένοι πλημμυρίζουν τις πλατείες

22:00 Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στην Αθήνα. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων πολιτών κάνουν για πάνω από 200.000 κόσμου κάτι που σημαίνει ότι η αποψινή διαδήλωση είναι τουλάχιστον διπλάσια από της περασμένης Κυριακής.

Μαζικότατη ήταν και η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην Πάτρα όπου τουλάχιστον 6.000 συμπολίτες έδωσαν βροντερό παρών.

Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης ενώ μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας από το Ηράκλειο και τον Πύργο μέχρι την Λαμία, την Λάρισα κ.α.

21:35 Αναφορές από την Αθήνα κάνουν λόγο ίσως για την μεγαλύτερη, αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών, από την Μεταπολίτευση και μετά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 200.000 κόσμου που έχουν κατακλείσει όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Πιστοί στο ραντεβού τους και σήμερα οι κάτοικοι της Λαμίας δίνουν βροντερό παρόν στο κέντρο της πόλης τους, στην καθιερωμένη συνάντηση των «αγανακτισμένων». Στο πλευρό τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο.

Φυσικά τα συνθήματα που ακούγονται είναι κατά του μνημονίου κυριαρχούν ενώ συγχρόνως ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα να δίνουν συναυλίες.

Οι Αγανακτισμένοι στο κέντρο του Ηρακλείου ξεπερνούν αυτή την ώρα τις 5.000 ενώ ο κόσμος πραγματοποιεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

21:23 Εκπληκτικό είναι το κλίμα αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Πάνω από 6.000 πολίτες βρίσκονται εκεί.

Κανείς δεν φεύγει, αντιθέτως προσέρχονται ακόμα περισσότεροι. Τον τόνο δίνουν ντουντούκες και μουσικά όργανα. Σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά βρίσκεται και η συνέλευση των Αγανακτισμένων έξω από το Δημοτικό Θέατρο. Πάντα παρόντες Πάγκαλος και Μέρκελ μέσω του καρναβαλικού άρματος που τους δείχνει να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

«Οι Ιερείς της Αιγιάλειας είναι εδώ μαζί σας», είναι το σύνθημα του πανό που έχουν μαζί τους οι εκπρόσωποι των ιερέων που έφθασαν στο Σύνταγμα από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

21:07 Χιλιάδες Θεσσαλονικείς έχουν κατακλύσει το χώρο γύρω από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε εξέλιξη είναι η διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων», με τη συμμετοχή ακόμα και μοτοσικλετών και ποδηλατών. Ο κόσμος ξεπερνά αυτή την ώρα τους 5.000.

Το πλήθος πραγματοποιεί τώρα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Και στη συμπρωτεύουσα οι διαμαρτυρόμενοι χτυπούν κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη, καλώντας όλο και περισσότερους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα.

Τα κυρίαρχα μηνύματα που δίνουν το παλμό αναφέρονται κατά της μνημονιακής πολιτικής.

20:50 Συνεχίζεται η προσέλευση των Αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή την ώρα τουλάχιστον 4.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο πλευρό των Αγανακτισμένων και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Νεαροί με ταμπούρλα δίνουν τον ρυθμό ενώ τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν. Το καινούργιο, που ξεχωρίζει, είναι τα εξής: «Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό». Στην πλατεία ανεμίζει και μια ισπανική σημαία.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και στην Θεσαλονίκη όπου αυτή την στιγμή η Αγανακτισμένοι πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

20:30 Συνεχώς πυκνώνει ο κόσμος στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή στην στιγμή έχουν συγκεντρωθεί πάνω 3.000 άτομα και η προσέλευση των Αγανακτισμένων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κόσμος έχει φθάσει από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την πλατεία Κοράη στην οδό Πανεπιστημίου και μέχρι την Κλαυθμώνος από την οδό Σταδίου. Σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας. Γίνεται λόγος πραγματικά για ιστορικές στιγμές και απίστευτες εικόνες.

20:15 Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της  Αθήνας και δίνουν για δωδέκατη μέρα δυναμικό παρών μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει να μην έχει προηγούμενο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το πλήθος κόσμου ξεπερνά τις 100.000. Μια λαοθάλασσα από θυμωμένους πολίτες  με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες  στα χέρια  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνθέτουν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Αγανακτισμένων όλης της Ευρώπης.

Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει ήδη την πλατεία και τους γύρω δρόμους.
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας καταφτάνουν σιγά σιγά διαδηλωτές, ενώ η παρουσία της αστυνομίας εμφανίζεται ενισχυμένη.

Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ για την Υεμένη.

Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές.

Πρωτοφανής εικόνα τα τεράστια κάγκελα που έχουν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. Στόχος των συγκεντρωμένων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει εκείνη της περασμένης Κυριακής, στην οποία είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Αυτή την ώρα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα και το πούλμαν με την αντιπροσωπεία των ιερέων από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

19:58 Στην Πάτρα αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν πλέον τους 2.000 ενώ δείχνει να υπάρχει τάση πια για σημαντική αύξηση καθώς η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Οι τελευταίες αναφορές από το Σύνταγμα κάνουν λόγο για πάνω από 70.000 συγκεντρωμένους αυτή την στιγμή.

Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει γύρω από τη Βουλή όπως η Λεωφόρος Αμαλίας, η Καραγεώργη Σερβίας, η Μητροπόλεως, η Σταδίου κ.α.

19:32 Περιορισμένη ακόμα η προσέλευση των Αγανακτισμέων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Μέχρι αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης υπάρχουν περίπου 300 πολίτες καθώς δειλά-δειλά έχει αρχίσει η προσέλευση του κόσμου. Ανάμεσα στους παριστάμενους όσοι διαμένουν στις 10 σκηνές που βρίσκονται στην πλατεία, συνταξιούχοι, νέοι ακόμα και μητέρες με τα παιδιά τους στα καροτσάκια.

Μάλιστα οι διοργανωτές αυτή την ώρα στήνουν μπουφέ με μακαρόνια, σαλάτες, και άλλα φαγώσιμα για όσους θα δώσουν το παρών αλλά και για τους μετανάστες. Παράλληλα φτιάχνουν ένα πανό υπό τον τίτλο: «συλλογική κουζίνα μαζί τα φέραμε μαζί θα τα φάμε».

19:10 Πάνω από 40.000 αυτή τη στιγμή οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ενώ κάθε λεπτό φθάνουν χιλιάδες νέοι διαδηλωτές.

18:32 Περίπου 20.000 αυτή τη στιγμή οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Κόσμος παντού, από το Ζάππειο έως τη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ σχεδόν έχει γεμίσει η πλατεία Συντάγματος.

18:23 Πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα. Δείτε εδώ live τη συγκέντρωση από το protothema.gr.

18:10 Με πλακάτ που γράφουν "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΟΥΣΤ" και με Ελληνικές σημαίες οι πρώτες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν φτάσει ήδη στο Σύνταγμα.

Παρακολουθείστε live τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εδώ.

18:00 Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Σύνταγμα. Έβαλαν κιγκλιδώματα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ ήδη έχουν πάρει θέση μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Παρακολουθείστε live τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εδώ.

15.00 Η αγανάκτιση περισσεύει και οι προετοιμασίες για το σημερινό μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων κορυφώνονται.Η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται μεγάλη στις πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα και στόχος είναι να δημιουργηθεί σήμερα το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό ειρηνικό μέτωπο, κατά του μνημονίου και της φτώχειας.

Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και στην πλατεία Γεωργίου. Μάλιστα μέσα από τη σελίδα του facebook Patras Greek Revolution διατυπώνονται προτάσεις για τη σημερινή κινητοποίηση, ενώ η ζύμωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά έχει προταθεί μεταξύ άλλων η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΒΙΩΝ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 2 ΩΡΩΝ.ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ", αναφέρει η ανάρτηση στο facebook.

Δείτε ενδεικτικά σχόλια στη σελίδα του Patras Greek Revolution στο facebook

"Με τις κινητοποιήσεις μας έχουμε ήδη προκαλέσει ρήγματα στο μπλοκ εξουσίας! Πάμε παιδιά μέχρι την ανατροπή τους και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος!!!Ο ΓΑΠ αντι να αναρωτηθεί γτ διαμαρτυρόμαστε έχει σκοπό να μας ξανάαπειλήσει με το γνωστό πλεόν δίλλημα Πασοκ ή χρεωκοπία! Ας βάλουμε ένα τέλος στα διλλήματα τύπου Καραμανλή ή τανκς. Ας παλέψουμε ΟΛΟΙ μαζί για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!".

"Σήμερα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δείξουμε σε όλους αυτούς που θέλουν καταστρέψουν το μέλλον μας ότι είμαστε εδώ και επιτέλους ξυπνήσαμε. ΌΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Φέρνουμε και έναν άλλο μαζί μας. Το διαδίδουμε παντού. Πρέπει το μήνυμά μας να περάσει!!!!"

"Στην πλατεία το βράδυ πάρτε τα παιδιά σας, αν θέλουμε να μην ξανασυμβούν αυτά.Γίνονται κοσμοιστορικές εξελίξεις & όλοι πρεπει να γνωρίζουμε."

9.47 "Μ' αεροπλάνα και βαπόρια" και γενικά με κάθε μέσο καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα, Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα, με στόχο να συγκροτήσουν τη μεγαλύτερη ειρηνική διαδήλωση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, εναντίον των σκληρών οικονομικών μέτρων της τρόικας και της κυβέρνησης. Χωρίς να υποβαθμίζεται το μέτωπο των πλατειών σε κάθε πόλη, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη μαζικότητα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, που γίνεται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης εναντίον των σκληρών μέτρων που αυξάνουν τη φτώχεια.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα μεταδίδεται απευθείας στην πλατεία της Μαδρίτης, εκεί που δίνουν το δικό τους ραντεβού οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι. Στόχος των Ελλήνων διαδηλωτών είναι να ξεπεράσουν τους 100.000 που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Η επιτυχία των σημερινών κινητοποιήσεων εχει μεγάλη σημασία καθώς από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει νέες απολύσεις, αύξηση φόρων, μείωση μισθών και έναρξη της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα, η συγκέντρωση γίνεται λίγες ώρες μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση για να προβάλλει το έργο της(!), δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχει αντιληφθεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία τα σκληρά οικονομικά μέτρα (δείτε το εδώ).

Το ραντεβού είναι για τις 6 το απόγευμα. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, οι Πατρινοί Αγανακτισμένοι, και στον Λευκό Πύργο οι Θεσσαλονικείς. Το ίδιο θα συμβεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Το thebest.gr θα μεταδίδει σε συνεχή ροή όλες τις προετοιμασίες και την εξέλιξη των διαδηλώσεων, όπως κάνει εδώ και 11 ημέρες. Η σημερινή είναι η 12η ημέρα που οι Αγανακτισμένοι βρίσκονται στις πλατείες.

Στην Πάτρα το ραντεβού είναι στην πλατεία Γεωργίου

Στην Πάτρα το ραντεβού είναι στην πλατεία Γεωργίου

Στην Πάτρα το ραντεβού είναι στην πλατεία Γεωργίου

Στόχος να ξεπεράσουν τους 100.000 οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα

Στόχος να ξεπεράσουν τους 100.000 οι συγ...

Στόχος να ξεπεράσουν τους 100.000 οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα

Την περιοχή πέριξ του Λευκού Πύργου θα πλημμυρίσουν οι Θεσσαλονικείς

Την περιοχή πέριξ του Λευκού Πύργου θα π...

Την περιοχή πέριξ του Λευκού Πύργου θα πλημμυρίσουν οι Θεσσαλονικείς

Παρακολουθείστε live τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις