Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Κίνδυνος επιβίωσης των Ιδρυμάτων για παιδιά "

"Κίνδυνος επιβίωσης των Ιδρυμάτων γ...

Ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου

«Αποστειρωμένη από κάθε ίχνος ευαισθησίας και ενδιαφέροντος για την κοινωνία, αποδεικνύεται καθημερινά η Κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από την άδικη υπαγωγή στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, των Ιδρυμάτων που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο, όπως εκείνα που φιλοξενούν παιδιά», αναφέρει ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος. 
Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, Νίκος Ι. Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Αναστάσιος Καριπίδης και Θεόδωρος Καράογλου κατέθεσαν από κοινού, Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών εξ αιτίας του γεγονότος ότι όλες οι δωρεές προς τα Ιδρύματα αυτά φορολογούνται βαριά με ποσοστό 20% επί των ακαθάριστων εσόδων, ενώ παράλληλα καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές προς τους δωρητές, κατάσταση που δυσχεραίνει αν δεν εμποδίζει το έργο των Ιδρυμάτων.
«Η οικονομική κρίση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, έχουν μπει για τα καλά στην ελληνική οικογένεια και δυστυχώς τα θύματα είναι τις περισσότερες φορές μικρά παιδιά. Ολοένα και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο Ίδρυμα αφού αδυνατούν να τους προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα. 
Η ανεργία, τα χαμηλά εισοδήματα και κυρίως η ανύπαρκτη κρατική κοινωνική πολιτική ευθύνονται γι’ αυτή τη κατάσταση. Μέχρι πρότινος τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν παιδιά από οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα ενώ τώρα, το 80% των περιπτώσεων έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα», αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησής του οι τρεις Βουλευτές και προσθέτουν: «Μέσα σε αυτή την αρνητική πραγματικότητα, η Πολιτεία δεν παρέχει καμιά ουσιαστική στήριξη προς τις οικογένειες αυτές και δυσχεραίνει το κοινωνικό έργο των Ιδρυμάτων η λειτουργία των οποίων βασίζεται σε ιδιωτικούς πόρους. Αποτέλεσμα της πρόσφατης φορολογικής μεταρρύθμισης και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης τα έσοδα των Ιδρυμάτων αυτών έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενόσω τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, οξύνονται ολοένα και περισσότερο με άμεσα θύματα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα παιδιά».
Οι Βουλευτές του Τομέα Εργασίας ερωτούν τους Υπουργούς για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα Ιδρύματα εντάχθηκαν σε αυτό το νόμο ενώ εξαιρέθηκαν κάποια πολιτιστικά Ιδρύματα και κάποιες Μ.Κ.Ο., με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτών των Ιδρυμάτων, που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και με ποιο τρόπο η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι οικογένειες που αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους σε Ιδρύματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις