Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε ιδιώτη το 79% των μετοχών του Αυτοκινητοδρομίου Αχαΐας

Σε ιδιώτη το 79% των μετοχών του Αυτοκιν...

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας η  πρόταση παραχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών της  «Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.» στον ιδιώτη επενδυτή που θα καταβάλει την εγγυητική για την επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηρίξει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτοκινητοδρομίου που προβλέπει το 79% να περάσει στα χέρια του στρατηγικού επενδυτή Γιάννη Μαρούλη και το 21% στους τοπικούς φορείς. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας υποστήριξε πως τώρα είναι η κρίσιμη ώρα  να γίνει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή και επεσήμανε πως με αυτή την πρόταση εξασφαλίζονται οι παλαιοί μέτοχοι και υπάρχει κοινωνικός έλεγχος. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Ευάγγελος Φλωράτος τόνισε ότι το  έργο είναι ώριμο. «Υπάρχουν όλες οι άδειες που χρειάζονται για τη φόρμουλα 1. Εμείς από μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να αναλάβουμε ένα τόσο μεγάλο έργο, γι΄ αυτό χρειαζόμαστε έναν επενδυτή" τόνισε.  Ο Γιάννης Μαρούλης σύμφωνα με τον κ. Φλωράτο είδε το όλο θέμα θετικά και προχώρησε στην αναμόρφωση των μελετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τις παγκόσμιες Ομοσπονδίες Αυτοκινήτων και Μηχανών. "Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες, πούλμαν, τουριστικά καταλύματα, ενώ πρόσφατα απέκτησε την εκμετάλλευση όλων των μαρίνων της Ρόδου.

Αναφερόμενος στην οδική σύνδεση του Αυτοκινητοδρομίου, ο Ευάγγελος Φλωράτος επεσήμανε πως από του Κουρλαμπά έως τη Χαλανδρίτσα, υπάρχει δρόμος 10 μέτρων ενώ από το Φράγμα Πείρου - Παράπειρου ξεκινά ο αγωγός που φτάνει ως το Αστέρι, κάτι που δημιούργησε άλλον ένα δρόμο 10 μέτρων ο οποίος θα ασφαλτοστρωθεί και θα οδηγεί στο Αυτοκινητοδρόμιο. Παράλληλα, όσο αφορά την παράκαμψη της Χαλανδρίτσας έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. "Ετσι από του Κουρλαμπά μέσω της παράκαμψης θα μπορούμε να βρισκόμαστε στο Αυτοκινητοδρόμιο, και από τον δρόμο στο φράγμα Πείρου - Παράπειρου θα κατευθυνόμαστε στην 111" είπε ο κ. Φλωράτος συμπληρώνοντας πως μένει μόνο ο Κόμβος στην Οβρυά που δεν είναι ορθόδοξος

Ο Γιάννης Δημαράς ευχήθηκε το έργο επιτέλους να υλοποιηθεί, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι Κώστας Πελετίδης και Χρήστος Πατούχας, όπως επίσης και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος. Τελικά το θέμα πέρασε με τις θετικές ψήφους των παρατάξεων του Ανδρέας Φούρα, του Ευάγγελου Φλωράτου και του Γιάννη Δημαρά. Κατά ψήφισε η παράταξη του Κώστα Πελετίδη, ενώ αποχή δήλωσαν οι Ηλίας Γρηγόρης και Νίκος Μακρής.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Η συνολική συμμετοχή του επενδυτή θα φτάσει το 78 - 79% , ενώ οι τοπικοί φορείς θα κρατήσουν το 21%. Όπως ανέφερε ο κ. Φλωράτος, με αυτή την πρόταση διασφαλίζεται η υλοποίηση του έργου το οποίο θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της περιοχής καθώς διαφυλάσσονται και οι παλαιοί μέτοχοι. Πριν από τα Χριστούγεννα θα κατατεθεί ο φάκελος και εντός 6 μηνών θα δοθεί και η έγκριση του αναπτυξιακού νόμου. Το ύψος της επένδυσης θα φτάσει στα 90 - 99 εκ. ευρώ και σε 2,5 με 3 χρόνια θα είναι έτοιμο.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις