Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ένα χρόνο χωρίς επιγραφή η αίθουσα «Θ. Βέγγου»

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ένα χρόνο χωρίς επι...

Σταμάτησαν οι προβολές στο Κινηματογράφο Τέχνης του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ένας χρόνος θα συμπληρωθεί στα τέλη του Απριλίου(28/4) από εκείνη την μοναδική και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση των εγκαινίων του αμφιθεατρικού κινηματογράφου τέχνης με την ονομασία «Θανάσης Βέγγος» στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση εκείνη είχε παραστεί και ο ίδιος ο αγαπημένος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος παρά τα προβλήματα υγείας του μαζί με τη σύζυγο του Μίνα ενώ είχαν μιλήσει μεταξύ άλλων ο τότε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς και ο κινηματογραφικός κριτικός Γιάννης Ζουμπουλάκης. Όσο για την υποδοχή που είχε επιφυλάξει ο κόσμος στον μεγάλο κωμικό μας ηθοποιό ήταν αποθεωτική καθώς όλοι ήθελαν στο τέλος να τον χαιρετήσουν, να του που «καλέ μας άνθρωπε» και να βγάλουν μαζί του φωτογραφία.

Μία από τις παραλείψεις της εκδήλωσης ήταν μόνο ότι στην είσοδο του αμφιθεάτρου δεν είχε τοποθετηθεί η επιγραφή με το όνομα του Θανάση Βέγγου το οποίο και επισήμανε φεύγοντας ο δημοφιλής ηθοποιός.

Απ’ όσο μαθαίνουμε η συγκεκριμένη επιγραφή 1 χρόνο τώρα δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα που σχολιάζεται αλλά και η αποσπασματική χρήση και αξιοποίηση του κινηματογράφου τέχνης που γίνεται ως τώρα.

Ο Νίκος Καββαδίας που είχε αναλάβει καλλιτεχνικός υπεύθυνος του κινηματογραφικού τέχνης «Θανάσης Βέγγος» του Μουσείου Τεχνολογίας και είχε οργανώσει πέρυσι προβολές κατά κύριο λόγο βραβευμένων ντοκιμαντέρ που δεν είχαν μάλιστα προβληθεί στην Ελλάδα όπως «Τα παιδιά της Κούβας» και «We are together» κάθε Τετάρτη, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010, μιλώντας στο The Best ανέφερε ότι δυστυχώς δεν έχει υπάρξει συνέχεια των περσινών κινηματογραφικών προβολών.

Επίσης ο κ. Καββαδίας υπογράμμισε ότι έχει αποστείλει επτά e - mail στο νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη με πιο πρόσφατο πριν από τρεις μέρες χωρίς ως τώρα να έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τη γραμματεία της Πρυτανείας του είπαν ότι ο Πρύτανης δεν αγνοεί το συγκεκριμένο αίτημα και θέμα αλλά πώς υπάρχει πρόβλημα στο σημείο με Αφγανούς και Κούρδους και άλλους που συγκεντρώνονται, υπονοώντας προφανώς και το πρόβλημα φύλαξης του πανεπιστημιακού χώρου.

Ν’ αναφέρουμε πάντως ότι στον όμορφο χώρο του Μουσείου Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου διοργανώθηκαν το περασμένο διάστημα ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις όπως των Ημερών Γαλλοφωνίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας που περιλάμβανε και προβολές ταινιών για μαθητές όπως ο «Μικρός Νικόλας».

Τέλος να τονιστεί ότι σε υπόμνημα που είχε αφήσει ο κ. Κουμπιάς στο διάδοχο του στη Πρυτανεία κ. Παναγιωτάκη, αναφερόταν ως τρίτη προτεραιότητα η συνέχιση των προβολών και της λειτουργίας του Κινηματογράφου τέχνης «Θανάσης Βέγγος».

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture