Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συμφωνεί με Δημαρά η Μπιρμπίλη για το Εργοστάσιο- Στον αέρα Ολυμπία Οδός, Πείρρος, Αέριο

Συμφωνεί με Δημαρά η Μπιρμπίλη για το Ερ...

Υιοθετεί τις ενστάσεις του Γιάννη Δημαρά η Υπουργός Περιβάλλοντος

Ακάλυπτους άφησε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη όσους υποστηρίζουν ότι το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στου Φλόκα, πρέπει να δημοπρατηθεί με τους όρους που έχουν διαμορφωθεί και διαδίδουν ότι το έργο θα χαθεί αν δεν προκηρυχθεί τάχιστα. Η κ. Μπιρμπίλη αν και μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ουσιαστικά αποδέχθηκε τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και οι συνεργάτες του.

Έτσι η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα (συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου από την περιοχή) έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για όσους είχαν προσέλθει αποφασισμένοι να φύγουν με το «ναι» της Μπιρμπίλη στην άμεση δημοπράτηση του έργου.

Αρχίζοντας η σύσκεψη και πριν μιλήσει η Υπουργός, το λόγο πήραν οι βουλευτές Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας και ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος και υποστήριξαν ότι το έργο κινδυνεύει να χαθεί λόγω των ενστάσεων που διατυπώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και διατύπωσαν τη θέση για άμεση προκήρυξη του έργου.

Μάλιστα, ετέθη στην Υπουργό ότι «ο Δημαράς έχει κάνει σημαία αυτά που του είπες στη συνάντηση που είχατε και μιλάει για διαφωνία μεταξύ μελών της κυβέρνησης, καθώς η Υφυπουργός Εσωτερικών Τζάκρη τάχθηκε υπέρ της άμεσης προκήρυξης του έργου».

Τότε πήρε το λόγο η κ. Μπιρμπίλη και είπε: «στον Δήμαρχο είπα ότι θα πω και σε σας. Τα λεφτά που έχουν προβλεφθεί για το εργοστάσιο είναι πολλά. Δεν γίνεται να φτιαχτεί Εργοστάσιο χωρίς να βάλει λεφτά και ο ιδιώτης. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι χαμηλό και ότι θα υπάρχει διαφάνεια ώστε το  Εργοστάσιο πλην της καύσης να είναι ισότιμα ανοικτό και σε άλλες τεχνολογίες».

Ακριβώς αυτά δηλαδή που υποστηρίζει και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Μάλιστα η Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς δέκα ημέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, αλλά και του Δημάρχου Πατρέων, ενώ θα ζητήσει να συμμετέχει και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ή η Υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, ώστε να εξεταστεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr,κατά τη διάρκεια της χθεσινήςσύσκεψης επιφυλάξεις για το θέμα του Εργοστασίου εξέφρασαν οι βουλευτές  Κώστας Σπηλιόπουλος και  Μαρία Κυριακοπούλου  και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Θωμάς και Χριστίνα Μανωλοπούλου που είπαν ότι η μελέτη πάσχε

Στον αέρα η Ολυμπία Οδός

Άλλη ψυχρολουσία είχαν πάρει οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, λίγο νωρίτερα ακούγοντας τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ολυμπία Οδός να μην προχωρήσει. «Οι πιθανότητες είναι 50-50» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, γνωστοποιώντας ότι οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο δεν βρίσκουν Τραπεζικά δάνεια και ζητούν αναθεώρηση των συμβάσεων υποστηρίζοντας ότι λόγω οικονομικής κρίσης και του κινήματος «Δεν πληρώνω» έχουν μειωθεί σημαντικά τα έσοδα που ανέμεναν.

Αναπλάσεις τύπου Αθήνας και στην Πάτρα;

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Θωμάς έθεσε στην κ. Μπιρμπίλη το ζήτημα χρηματοδότησης από το Υπουργείο για αναπλάσεις σε παραδοσιακές συνοικίες και κτίρια, όπως γίνεται στην Αθήνα. Η Υπουργός βρήκε λογικό το αίτημα και δήλωσε ότι θα αναθέσει στη συνεργάτη της κ. Καλτσά να εξετάσει το θέμα.

Φράγμα Πείρου

Ο κ. Ρέππας έκανε γνωτσό ότι προχωράει στην καταγγελία της σύμβασης με την κατασκευάστρια εταιρία "Μηχανική", με ότι καθυστερήσεις δυνεπάγεται αυτό στην εξέλιξη του έργου.

Φυσικό αέριο

Το αίτημα Φορέων της περιοχής για επέκταση του Φυσικού Αερίου και στη Δυτική Ελλάδα φαίνεται να παραμένει στις ελληνικές καλένδες, καθώς στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν υπάρζουν ενεργοβόρες βιομηχανίες και ως εκ τούτου δεν συμφέρει η επέκταση του Φυσικού Αερίου. Βεβαίως, κανείς δεν αναρωτήθηκε το εξής απλό: η μη ύπαρξη Φυσικού Αερίου είναι ένας σημαντικός λόγος να μην εγκαθίστανεται στην περιοχή τέτοιες βιομηχανίες, δηλαδή λειτουργηεί ως αντικίνητρο για την ανάπτυξη μιας εκ των πιο υποβαθμισμένων Περιφερειών της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις