Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριάντα μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών ταξίδεψαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τριάντα μαθητές του Πειραματικού Λυκείου...

Επίσης επισκέφθηκαν το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών

Μία εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο καθώς και στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο των Βρυξελλών πραγματοποίησαν από τη Δευτέρα 1η Απριλίου  έως & την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019,  τριάντα (30) συνολικά μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS).Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Καραγιάννη Ελισάβετ (Οικονομολόγος), Μητρούλια Σοφία (Φιλόλογος) & Νταή Βασιλική ( Καθηγήτρια Αγγλικών).

Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής μετακίνησης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών οργάνων καθώς και να συνειδητοποιήσουν τις βασικές διαφορές μεταξύ Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον κ. Στυλιανού Γεώργιο, υπεύθυνο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδας-Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κρατών μελών συνδιασκέπτονται και συναποφασίζουν για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Ε.Ε.

Οι μαθητές επίσης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εκθέματα και εκθέσεις γύρω από την Ευρωπαϊκή Ιστορία και ενοποίηση.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών κατόπιν προσκλήσεως της διευθύντριας του σχολείου και φιλολόγου, κ. Ζωής Πατάλα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών χάρισε στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες, εικόνες, γνώσεις και πληροφορίες και ταυτόχρονα αποτέλεσε μια πολύ καλή πηγή προβληματισμών σχετικά με τη ζωή στην ενωμένη Ευρώπη, το παρόν και το μέλλον μας σε αυτή, επιβεβαιώνοντας  τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις