Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πέθανε η Μπίμπι Άντερσον, απ΄τις πρωταγωνίστριες του Μπέργκμαν

Πέθανε η Μπίμπι Άντερσον, απ΄τις πρωταγω...

«Αφήνει πίσω της ένα τεράστιο κενό για όλους εκείνους που είχαν το προνόμιο να ζήσουν στο πλευρό της» είπε η κόρη της

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών η Σουηδέζα ηθοποιός Μπίμπι Άντερσον, μία από τις πρωταγωνίστριες του σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κόρη της Τζένι Γκρέντε Ντάχλστραντ. Η Μπίμπι Άντερσον είχε παίξει σε πολλά από τα κλασσικά έργα του σπουδαίου κινηματογραφιστή, μεταξύ αυτών την «Έβδομη Σφραγίδα» (1957), τις «Άγριες Φράουλες» (1957) και το «Έρωτες χωρίς Φραγμό» (1966).

Ξεκίνησε να συνεργάζεται με εκείνον σε ηλικία 15 ετών, όταν και πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικά σποτ, παραγωγής του, για τη σουηδική μάρκα σαπουνιού Bris.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Μπίμπι Άντερσον βραβεύτηκε μεταξύ άλλων με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1963 για τον ρόλο της στην ταινία The Mistress του Σουηδού σκηνοθέτη Βίλγκοτ Σιόμαν. Συνέχισε να παίζει έως το 2009, όταν και υπέστη εγκεφαλικό, που την άφησε παράλυτη από τη μία πλευρά του σώματός της.

«Αφήνει πίσω της ένα τεράστιο κενό για όλους εκείνους που είχαν το προνόμιο να ζήσουν στο πλευρό της» είπε η κόρη της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight