Η Υπέρμαχος Στρατηγός ας μάς φωτίζει, ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα!

Απόψεις
&Σχόλια

Του Αντώνη Κουνάβη

26/03/2019 10:41

Μοιραστείτε το άρθρο:


Η Υπέρμαχος Στρατηγός ας μάς φωτίζει,   ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα! Του Αντώνη Κουνάβη
 

Ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου μάς προτρέπει να εκλάβουμε και να ερμηνεύσουμε σωστά εκείνα τα μηνύματα που εκπέμπονται απ’ αυτόν και τα οποία χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Μηνύματα διαχρονικά, αιώνια, μοναδικά και αληθινά.

Εορτάζουμε, κατ’ αρχήν, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο άγγελμα που κομίζει ο Αρχάγγελος στην Παναγία μας, μεταφέροντας κατ’ ουσίαν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας για τη γέννηση του Θεανθρώπου και κατ’ επέκταση τη σωτηρία του ανθρώπινου Γένους.

Επιπλέον, το δεύτερο γεγονός που εορτάζουμε σχετίζεται με ένα ακόμη χαρμόσυνο μήνυμα, που αφορά τη λύτρωση του Έθνους μας χάρη στον απελευθερωτικό Αγώνα των προγόνων μας.

Την 25η Μαρτίου καλούμαστε να θυμηθούμε εκείνους που θυσιάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν στις επόμενες γενιές, σε εμάς, το πολυτιμότερο αγαθό μιας ευνοούμενης κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία της.
Καλούμαστε να επαναφέρουμε στο μυαλό μας πρόσωπα, γεγονότα, τοποθεσίες, μάχες, γνωμικά, λόγια καρδιακά και ζεστά, καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με εκείνον τον Αγώνα προκειμένου να δούμε ότι και στη δική μας εποχή, που επιβάλλεται να δώσουμε τις δικές μας μάχες, δεν πρέπει να υστερούμε σε ηρωισμό, αυταπάρνηση, αγωνιστικότητα.

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ας συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μας ότι δεν θα ψηφίσουν, απλώς, τον καλύτερο, τον καταλληλότερο να ηγηθεί της πόλης μας, αλλά θα ψηφίσουν ταυτόχρονα και αρχές, ιδανικά, αξίες.

Επομένως, ας αναλογιστούν ποια ήταν και είναι η στάση όσων τούς  ζητούν την ψήφο τους στο μείζον θέμα του «ξεπουλήματος» της Μακεδονίας μας.

Τροφή για σκέψη η συγκεκριμένη επισήμανση με ολόθερμες ευχές σε όλες και όλους για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, κυρίως όμως με την Υπέρμαχο Στρατηγό να μάς φωτίζει, ως Έθνος, σε κάθε μας βήμα.

Διότι, όσο και να το θέλουν κάποιοι, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ του να απεμπολήσει το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια!

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 26/03/2019 10:41

Τυπώθηκε: 23/04/2019 13:35

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/522863

thebest.gr © 2019


«Εδώ… υπάρχει μέλλον! Αρκεί να κάνουμε την… Ανατροπή, επιλέγοντας ανθρώπους που έδωσαν δείγματα γραφής
«Διανύοντας την Μεγάλη εβδομάδα και ενώ οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στο Θείο Δράμα και την προσμο...

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά
Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα
Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την Αγυιά Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την Αγυιά
Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα» Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα»
Τι γίνεται με την Αννίτα Πάνια; Η μήνυση και το αυτόφωρο  Τι γίνεται με την Αννίτα Πάνια; Η μήνυση και το αυτόφωρο
Το σπίτι στην Κορίνθου της Πάτρας που έχει από αιώνες μια αύρα διανόησης! Το σπίτι στην Κορίνθου της Πάτρας που έχει από αιώνες μια αύρα διανόησης!
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου
Πάτρα: Πέθανε ο γνωστός έμπορος Βασίλης Σωτηρόπουλος Πάτρα: Πέθανε ο γνωστός έμπορος Βασίλης Σωτηρόπουλος
Επέστρεψε στις νίκες και «κλείδωσε» τη Super League 2 η Παναχαϊκή Επέστρεψε στις νίκες και «κλείδωσε» τη Super League 2 η Παναχαϊκή
Συγκλονίζει η Νίκη Βίσση: Πέρασε όλο το χειμώνα στο υπόγειο του καμένου της σπιτιού στο Μάτι Συγκλονίζει η Νίκη Βίσση: Πέρασε όλο το χειμώνα στο υπόγειο του καμένου της σπιτιού στο Μάτι