Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίτιμος διδάκτορας του ΕΑΠ ο Σπύρος Γ. Παυλοστάθης

Επίτιμος διδάκτορας του ΕΑΠ ο Σπύρος Γ. ...

Εκδήλωση της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου , η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.Κατά την διάρκεια της εσπερίδας θα πραγματοποιηθεί η απονομή τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα στον Δρ. Σπύρο Γ. Παυλοστάθη, Καθηγητή Μηχανικής Περιβάλλοντος στη Σχολή Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γεωργίας, Ατλάντα, ΗΠΑ.

 

Ο καθηγητής Παυλοστάθης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την εξειδίκευσή του στo τομέα της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και βιοτεχνολογικής μηχανικής για την βιοαποκατάσταση μολυσμένων φυσικών συστημάτων, την επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, ως επίσης την κινητική, μοντελοποίηση και προσομοίωση βιοτεχνολογικών διεργασιών. Η έρευνά του περιλαμβάνει βιοενέργεια και βιοκαύσιμα, βιοδιαθεσιμότητα και βιοαποικοδόμιση ανθεκτικών οργανικών ενώσεων, βιομετατροπή νέων περιβαλλοντικών μολυσματικών ουσιών, αντοχή σε αντιβιοτικά προερχόμενη απο απολυμαντικές οργανικές ουσίες, ως επίσης μικροβιακές κυψέλες καυσίμου και βιοηλεκτροχημική τεχνολογία.

H τιμητική πρόταση επιτιμοποίησης, εχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο ελληνικής καταγωγής Καθηγητής  διαπρέπει στην επιστήμη στις Η.Π.Α. και έχει διεθνή αναγνώριση, το σημαντικό δε είναι όπως τονίζει ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ότι ο  καθηγητής Σπύρος Παυλοστάθης αναμένεται  με τις γνώσεις, εμπειρίες του να βοηθήσει με προτάσεις του στην μελλοντική ανάπτυξη της ΣΘΕΤ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις