Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Καρλ Λάγκερφελντ: Ο τελευταίος των μεγάλων της μόδας

Καρλ Λάγκερφελντ: Ο τελευταίος των μεγάλ...

Έφυγε σήμερα από τη ζωή

Θλίψη διεθνώς στον χώρο της μόδας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γερμανός σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ, μία εμβληματική φυσιογνωμία και παγκόσμιος σταρ στον χώρο της μόδας, πέθανε σήμερα στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Chanel του οποίου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής τα τελευταία 36 χρόνια.

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο σχεδιαστής εισήχθη εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο. Η υγεία του είχε επιδεινωθεί σοβαρά τις τελευταίες εβδομάδες, σε τέτοιο βαθμό που δεν είχε καταφέρει να παρουσιαστεί στο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής του οίκου στις 22 Ιανουαρίου για να χαιρετίσει τους καλεσμένους στο τέλος της παρουσίασης της κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2019, κάτι που ουδέποτε έχασε από τον Ιανουάριο του 1983 όταν εντάχθηκε στον οίκο Σανέλ.

"Δεν εμφανίστηκε για να χαιρετίσει το κοινό" ο Λάγκερφελντ, έτσι άρχιζαν το ρεπορτάζ τους για το ντεφιλέ τα περιοδικά μόδας και οι εφημερίδες, καθώς ήταν πρωτοφανές ότι ο σχεδιαστής δεν ήταν παρών σε αυτό το σπουδαίο γεγονός για την παρισινή μόδα.

Η πρώτη αντίδραση για τον θάνατο του "Κάιζερ" όπως αποκαλούσαν τον μόδιστρο που έμοιαζε με ροκ εν ρολ μαρκήσιο, ήρθε από τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH. Ο Αρνό δήλωσε "βαθύτατα λυπημένος" για τον θάνατο του Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικού διευθυντή των οίκων Chanel και Fendi, ενός "πολύ αγαπητού φίλου" και μιας "δημιουργικής ευφυΐας", όπως αναφέρει η δήλωσή του.

"Η μόδα και ο πολιτισμός χάνουν έναν μεγάλο εμπνευστή. Συνέβαλε για να γίνει το Παρίσι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και ο Fendi ένας από τους πιο πρωτοποριακούς ιταλικούς οίκους μόδας", υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου όπου ανήκει η ιταλική φίρμα Fendi της οποίας το δημιουργικό τμήμα διηύθυνε ο Λάγκερφελντ μαζί με την Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight